Austrālijas čempions bodibildingā – latvietis

© ventasbalss.lv

Oskars Sarkans, kurš pirms pāris gadiem pārcēlies uz dzīvi Austrālijā, kļuvis par kontinenta čempionu bodibildingā. Tagad viņš pretendē arī uz Mistera universa titulu.

"Labāku startu pat nevarēju vēlēties, esmu apmierināts," priecājas Oskars. Viņa panākumu sērija sākās septembrī, kad viņš uzvarēja Kvīnslendas štata čempionātā, pārstāvot savu pilsētu Goldkoustu. Tādējādi viņš kvalificējās nacionālajam čempionātam, kas norisinājās šomēnes Sidnejā. Konkurence bija spēcīga visās svara un auguma kategorijās – piedalījās vairāk nekā 100 sportistu. Taču latvietis savā kategorijā bija pārāks. Sacensību kulminācijā notika spēkošanās starp visu četru kategoriju uzvarētājiem, taču te diemžēl Oskaram nācās piekāpties Alastaram Vaitam. Visu izšķīris viens punkts. Bet arī otrā vieta nodrošināja ceļazīmi uz Vāciju. Īkšķis par latviešu muskuļu kalnu būs jātur 18. jūnijā.

Oskara panākumu pamatā ir smagi treniņi jau kopš pavasara, milzīga pašdisciplīna un diēta. "Šobrīd mans mērķis ir pēc iespējas labāk sevi parādīt Mr. Universe konkursā Vācijā un turpināt veiksmīgi startēt pārējās sacensībās – dienvidu puslodes čempionātā, nacionālajā čempionātā nākamgad un pasaules čempionātā," Neatkarīgajai stāsta Oskars.

Pāri okeānam viņš devās pirms diviem gadiem, mīlestības vadīts. Viņa sieva Natālija arī ir izbijusi ventspilniece, taču Austrālijā dzīvo jau desmit gadu. Kā toreiz aizbraukusi studēt, tā arī palikusi. Oskars devies pie viņas, un tas arī sakritis ar ekonomikas krīzes sākumu Latvijā, kas laimīgā kārtā viņam gājis secen. Nu arī viņš Austrālijā ir pilnībā iedzīvojies, turklāt ģimenē drīz gaidāms pieaugums.

Arī darba karjera Oskaram iet kalnup. Nesen intervijā laikrakstam Ventas Balss viņš stāstīja, ka strādā par atlētikas treneri, gatavo citus sportistus sacensībām bodibildingā, darbojas ar triatlonistiem, sērferiem un cīņas mākslu pārstāvjiem. Tomēr klientu lokā nav tikai profesionāļi: "Trenēju arī cilvēkus ar liekā svara problēmām, koriģēju stāju un mugurkaula problēmas, kā arī strādāju kā dietologs." Darbam Oskars pieiet radoši, vada treniņus ne tikai atlētikas zālēs, bet arī pludmalē, parkos. Nesen viņš sācis organizēt treniņus armijas stilā – mežā vai purvā. Klienti to novērtē, un bizness iet no rokas. Sākotnēji strādājis individuāli, bet šobrīd Oskara komandā ir vēl divi treneri un vēl četri tiks pieņemti tuvākajā laikā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.