Aptauja: cik daudz iedzīvotāju ir saskārušies ar krāpšanas mēģinājumiem internetā

© F64

Katru gadu parādās arvien vairāk veidu, kā krāpnieki mēģina dabūt personīgu informāciju, datus un naudu no cilvēkiem. TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja, cik daudzi pēdējā gada laikā ir saskārušies ar jebkāda veida krāpšanas mēģinājumiem un uzbrukumiem internetā un pa telefonu.

“Kantar” veiktā aptauja liecina sekojošo: 36% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem norādījuši, ka esot saskarušies ar šo problēmu. Tikmēr vairāk nekā puse ar krāpšanas mēģinājumiem internetā nav saskārušies. Vēl teju desmitā daļa aptaujāto nav snieguši atbildi šajā jautājumā.

Līdzīga situācija ir ar krāpšanās mēģinājumiem par telefonu. Ar to pēdējā gada laikā saskarās trešdaļa aptaujāto. 58% norādījuši ka nepiedzīvoja krāpšanas mēģinājumus vai uzbrukumus pa telefonu, savukārt 8% - nav snieguši savu atbildi.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais