Rīgas pilī būs valsts svētku pieņemšana

Valsts prezidents Valdis Zatlers nolēmis 18. novembrī – Latvijas 92. gadadienā – aicināt uz pieņemšanu Rīgas pilī ārvalstu un ārvalstīs rezidējošos Latvijas vēstniekus un valsts augstākās amatpersonas. 18. novembra pieņemšana simboliski notiks Rīgas pilī pēdējo reizi pirms tās atjaunošanas.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad valsts pirmā persona aicina uz kopīgu himnas dziedāšanu visā pasaulē pulksten deviņos vakarā pēc Latvijas laika. Tā arī būs 18. novembra svētku kulminācija.

Valsts prezidents jau nosūtījis aicinājumu pašvaldībām un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs, aicinot ikvienu turpināt šo simbolisko tradīciju. Aicinājumā prezidents uzsver, ka "svētku gaidīšanas laiks ir skaists, un es ceru, ka šogad tas būs piepildīts ar pateicību, ka mums ir neatkarīga valsts, ka varam būt savas zemes saimnieki – brīvi Latvijas dēli un meitas. Visvairāk cilvēkus vieno vienkāršas lietas – sajust citam cita plecu, vienoties kopīgā dziesmā, sasildīt rokas pie dzīvas uguns un tumšā svētku vakarā ieraudzīt logos sveču liesmas. Svinēsim Latvijas dzimšanas dienu ģimenes, draugu un domubiedru lokā pie kopīga ugunskura, ar svecītēm vai lāpām rokās! Gaišas domas un darbi ir labākā dāvana Latvijas dzimšanas dienā," aicina V. Zatlers.

18. novembrī būs ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, svinīgā Saeimas sēde un Nacionālo bruņoto spēku parāde. Lielajā ģildē tiks atskaņota Latvijas Simfoniskā orķestra izveidotā programma diriģenta Karla Marka Šišona vadībā.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais