Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā

Valsts prezidents: Šis prokurors nevar turpināt savu darbu

© f64.lv, Oksana Džadana

“Cik cilvēks ir negodīgs, lems attiecīgā disciplinārkomisija. Es pieņemu, ka tā, attiecībā uz šo prokuroru, izdarīs savus secinājumus, kas, protams, nozīmē, ka šis prokurors nevar turpināt savu darbu,” komentējot šonedēļ plašāk izskanējušo informāciju par to, ka Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes dome pieņēmusi lēmumu par prokurora U.Cinkmaņa bakalaura diploma anulēšanu, RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

Levits raidījumā aicināja tos, kuri šobrīd raksta savus bakalaura vai maģistra darbus, darīt to pašiem un nenorakstīt no citiem. E.Levits arī uzsvēra, ka šajā konkrētajā gadījumā ir runa par plaģiātismu, līdz ar to tur ir izdarītas attiecīgās konsekvences.

“Cik cilvēks ir negodīgs, lems attiecīgā disciplinārkomisija. Es pieņemu, ka tā, attiecībā uz šo prokuroru, izdarīs savus secinājumus, kas, protams, nozīmē, ka šis prokurors nevar turpināt savu darbu. Tā ir disciplinārkomisijas lieta, es domāju, ka tā arī attiecīgi par to spriedīs,” raidījumā norādīja Valsts prezidents.

Komentējot problēmas tieslietu sistēmā kopumā, E.Levits arī norādīja, ka “visos gadījumos, mūsu tiesībsargājošo orgānu darbinieku kvalitātes standarts neatbilst augsti attīstītai tiesiskai valstij.”