Laikrakstu izdevēj pieprasa skaidrot Latvijas pasta lēmumu nepiegādāt laikrakstus sestdienās

Latvijas Pasta lēmumu pārtraukt preses izdevumu piegādi sestdienās laikrakstu izdevēji jau gaidījuši, bet sola pieprasīt lēmumu skaidrot Satiksmes ministrijai un Saeimai, biznesa portāls "Nozare.lv" uzzināja, aptaujājot laikrakstu izdevēju pārstāvjus.

Laikraksta "Diena" un iknedēļas žurnāla "SestDiena" izdevēja AS "Diena" kontrolpakates īpašnieks Viesturs Koziols pavēstīja, ka abonentiem nav jāsatraucas, jo laikraksta piegāde sestdienās tiks nodrošināta, neskatoties uz Latvijas Pasta lēmumu. Taču, viņaprāt, pasts rīkojies "neparasti", jo atbildīgā ministrija neko nav zinājusi par šādu lēmumu.

"Aprunājāmies arī ar Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieku Guntaru Līci un vienojāmies, ka tā šo lietu neatstāsim un prasīsim atbildīgajiem valdībā un Saeimā, lai skaidro radušos situāciju," uzsver Koziols. Viņš piebilda, ka iespējamie zaudējumi vēl nav aprēķināti.

Arī laikraksta "Vestji Segodnja" izdevēja SIA "Izdevniecības nams Fenster" valdes loceklis Andris Līvmanis uzsvēra, ka laikraksta abonētājiem nav pamata satraukumam, jo šis jautājums tiks risināts.

"Finansiāli vēl neesam rēķinājuši iespējamos zaudējumus. Ir vairāki varianti, kā turpināt nodrošināt klientiem mūsu izdevumu saņemšanu. Viens - meklēsim citu preses piegādātāju, otrs - sliktākajā gadījumā izdosim dubultnumuru, kas, iespējams, iznāktu piektdienās. Taču mums ar Latvijas Pastu ir noslēgts līgums uz nākamo gadu, kuru patlaban tas pārkāpj. Tādēļ šo jautājumu risināsim kopīgi gan ar pasta vadību, gan asociācijas palīdzību. Turklāt abonēšanas kampaņa jau norit mēnesi, un pareizi par šādu lēmumu paziņot tikai tagad," komentē Līvmanis.

Savukārt "Latvijas Avīzes" izdevēja AS "Lauku Avīze" padomes priekšsēdētājs Viesturs Serdāns atzina, ka šāds Latvijas Pasta lēmums ir finansiāli loģisks un viņš to atbalsta. "Viena būtiska lieta, ko daudzi iespējams ir aizmirsuši, - līdz šim pasts strādāja sešas dienas nedēļā, bet kādēļ gan krīzes laikā, kad finansējums tiek samazināts visiem, viņiem būtu jāstrādā arī sestdienas, kas izmaksā dārgāk? Iesējams, ka vajadzēs ātrāk pieņemt šādu lēmumu," norāda Serdāns.

Viņš Preses izdevēju asociācijas tikšanās reizē paudīs savu atbalstu Latvijas Pastam, lemjot par šī jautājuma skaidrojuma pieprasīšanu atbildīgajai ministrijai un Saeimai.

Kā ziņots, vakar Latvijas Pasta valde nolēma no 2011.gada sākuma pārtraukt pasta, tostarp preses izdevumu piegādi, sestdienās, šodien žurnālistus prese konferencē paziņoja Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss.

Lēmums veikt pasta piegādi un sūtījumu savākšanu tikai piecās nedēļas darba dienās pieņemts pēc "rūpīgas un izsvērtas analīzes", sacīja Veiss, norādot, ka klientu apkalpošana pasta nodaļās sestdienās un svētdienās turpināsies kā līdz šim.

Lēmums pārtraukt pasta piegādi ļaus uzņēmumam ietaupīt 500 000 līdz 800 000 latu.