Lielveikalos tiek uzstādīti lauku piena automāti

Šonedēļ SIA "Lauku piens" no Ozolnieku novada uzstādīs pirmos piecus lauku piena automātus Rīgā, lielveikalu "Maxima" telpās, vēl vienu automātu uzstādīs arī Jelgavas veikalā "Maxima" Rīgas ielā.

SIA "Lauku piens" valdes loceklis Kristaps Stankus aģentūru LETA informēja, ka Rīgā svaigā lauku piena automātus uzstādīs tikai lielākajos "Maxima" veikalos, piemēram, Vienības gatvē, Saharova ielā un citur. Līdzīgs ir arī Jelgavas veikals.

Taču uzņēmums turpina pārrunas ar esošajiem un iespējamiem partneriem, lai turpinātu izvērst piena automātu tīklu arī citur Latvijā.

Paplašinājies arī uzņēmuma piegādātāju loks. Ja sākotnēji pienu automātiem bija apņēmusies piegādāt tikai zemnieku saimniecība "Rudeņi" no Jelgavas novada Sesavas pagasta, tagad tai pievienosies "Piena partneri" un "Lielvircava".

Plānots attīstīt plašāku piegādātāju loku. "Apkalpojot šos automātus, parasta prakse ir tāda, ka pastāvīgai garšas kvalitātei ir nepieciešama piegādātāju rezerve. Pienam, kurš nav bijis rūpnieciskā pārstrādē, atkarībā no lopu ēdienkartes un citiem faktoriem var mainīties garšas kvalitāte, kas rūpnieciskiem nolūkiem nemazinātu piena kvalitāti, taču šajos automātos ir jārūpējas, lai pastāvīga būtu arī garšas kvalitāte. Tāpēc jāparedz rezerves starp piegādātājiem. Ja kādam pēkšņi garša mainījusies, ir jāpārslēdzas uz citu piegādātāju, kamēr iepriekšējais var sakārtot šo garšas kvalitāti," skaidroja Stankus.

Jelgavā jau vairāk nekā nedēļu darbojas SIA "Lauku piens" uzstādītie piena automāti maizes kioskos "Zelta vārpa" Svētes un Ganību ielā.

Automātos uzpildītais piens ir svaigs, nepasterizēts un atdzesēts līdz četriem grādiem. Tas ir nepārstrādāts lauku piens, ko, piemēram, līdzšinējos Jelgavas automātos iepilda no rīta slaukuma saimniecībā "Rudeņi".

Vienā automātā ir 200 litru piena, un viena litra cena ir 40 santīmu.

Piena automāts pieņem 5, 10, 20 un 50 santīmu, lata un divu latu monētas un nepieciešamības gadījumā izdod atlikumu, līdzīgi kafijas automātiem. Pircējam jāsagatavo trauks piepildīšanai un jāizvēlas nepieciešamais tilpums (puslitrs, litrs, pusotra, divi un trīs litri).

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) "Lauku piens" kā piena automātu uzstādītājs darbojas kopš šā gada vasaras.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais