Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Atgriežoties pa sauszemi no trešajām valstīm, būs jāveic Covid-19 tests un jādodas pašizolācijā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Atgriežoties pa sauszemi no trešajām valstīm, ieceļotājiem būs jāveic Covid-19 tests un jādodas pašizolācijā, ceturtdien lēma Ministru kabinets.

Iepriekš valdība lēma, ka sākot ar 17.martu, atgriežoties no ceļojuma trešajā valstī, personai par saviem līdzekļiem būs jāveic Covid-19 tests un jādodas pašizolācijā.

Tā kā lēmums attiecās uz ieceļošanu ar lidmašīnu, tad valdība ceturtdien precizēja regulējumu, prasības attiecinot arī uz ieceļošanu Latvijā no trešajām valstīm pa sauszemi.

Vienlaikus valdība lēma, ka personām, kas ierodas Latvijā no valsts, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomiskās zonas valsts, Šveice un Apvienotā Karaliste, jāievēro desmit dienu pašizolācija savā dzīvesvietā vai tūristu mītnē, lai novērstu Covid-19 vīrusa izplatību un risku inficēt citas mājsaimniecībā dzīvojošās personas.

Valdības lēmums paredz, ka personai atgriežoties no nebūtiska ceļojuma no trešajām valstīm būs jāveic Covid-19 tests. Ja tests būs negatīvs, tad persona dosies uz savu dzīvesvietu ievērot desmit dienu pašizolāciju.

Ja Covid-19 tests būs pozitīvs vai persona testu neveiks, tad persona nekavējoties dosies obligātajā izolācijā uz tūristu mītni no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētā tūristu mītņu saraksta.

Tāpat valdības lēmums paredz, ka tūristu mītnei būs pienākums informēt Valsts policiju par personas nenakšņošanu vai ilgstošu neatrašanos tūristu mītnē izolācijas perioda laikā.

Visus izdevumus par Covid-19 testa veikšanu un uzturēšanos viesnīcā segs no trešajām valstīm atgriezusies persona.