Kopš gada sākuma ik nedēļu atklāto Covid-19 gadījumu skaits sarucis par 41,3%

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Kopš gada sākuma ik nedēļu atklāto Covid-19 gadījumu skaits sarucis par 41,3%, otrdienas valdības sēdē pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

"Tas nozīmē, ka vidēji nedēļā par samazinājuma dinamika ir 5%, neskatoties uz stagnāciju atsevišķās nedēļās," skaidroja epidemiologs.

Tomēr, kā atzīmēja epidemiologs, pieaudzis arī veikto testu skaits - februāra pēdējā nedēļā veikti 70 477 testi, bet pagājušajā nedēļā - jau 81 179.

Saslimstības samazinājuma tendence patlaban ir vēroja visos reģionos, un tā ir zemākā Zemgalē, bet augstākā - Latgalē.

Pagājušajā nedēļā pieauga inficēto īpatsvars darba vietās un izglītības iestādēs.

Jau ziņots, ka saglabājot esošos ierobežojumus, pie pašreizējā saslimstības ar Covid-19 samazinājuma tempa epidemioloģiskā situācija Latvijā uzlabosies tikai maijā, prognozē SPKC.

Kā aģentūru LETA informēja SPKC pārstāve Ilze Arāja, ar Covid-19 inficēto cilvēku skaits Latvijā joprojām turpina samazināties lēni - salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, saslimstība samazinājusies par 11,2% un atklāti vidēji 592 jauni inficēšanās gadījumi dienā.

Pēdējo septiņu dienu laikā Latvijā sasniegts līdz šim lielākais veikto testu skaits - veikti kopumā 81 179 testi. Vidējais pozitīvo testu īpatsvars ir 5,1%, kamēr pirms septiņām dienām - kopumā veikti 70 477 testi un pozitīvo testu īpatsvars bijis 6,6%. Veikto testu skaita dinamika nedēļas laikā pieaugusi par 15,2%, veicot vidēji 11 542 testus dienā, savukārt vēl pirms septiņām dienām - 10 068 testus dienā.

Svarīgākais