Izmaiņas ierobežojumos tiek ieviestas pēc "luksofora principa"

© Kiyoshi Takahase Segundo/Scanpix/Leta

Izmaiņas Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktajos drošības pasākumos noris atbilstoši iepriekš valdībā apstiprinātajam Veselības ministrijas plānam, pēc tā sauktā "luksofora principa", norādīja Kultūras ministrijā (KM).

Runājot par to, kādos apstākļos varētu atvērt kultūras iestādes, KM atzīmēja, ka ministrijas īpaši izveidotajā darba grupā noris darbs pie scenārijiem darba pakāpeniskai atsākšanai Covid-19 apstākļos. Tāpat, līdztekus noritot sabiedrības vakcinēšanai, tiek veikts darbs pie šī jautājuma. Nozari diskusijās pārstāv darba grupas locekļi - Valmieras teātra direktore Evita Sniedze Ašeradena un Jaunā Rīgas teātra vadītāja Gundega Palma.

Jau vēstīts, ka Latvijas Teātra darbinieku savienības 12.kongresa rezolūcijā pausts aicinājums Ministru kabinetu un Kultūras ministriju (KM) sākt detalizēti analizēt šī brīža situāciju un veidot mehānismu teātru atlabšanai pēc krīzes, lai, sasniedzot zināmu sabiedrības vakcinācijas līmeni un ievērojot jau apstiprinātos drošības pasākumus, maksimāli ātri atsāktu teātru darbību un atvērtu vismaz daļējam publikas apmeklējumam.

"Ilgstoša teātru dīkstāve nozīmē ne tikai ekonomisku strupceļu skatuves mākslas organizācijām, ņemot vērā, ka lielu daļu finansējuma nodrošina ieņēmumi no biļešu tirdzniecības, bet arī psihoemocionālo spriedzi radošo profesiju pārstāvjiem. Savukārt ilgstoša teātru slēgšana neatgriezeniski ietekmēs teātra klātienes apmeklēšanas tradīcijas, kas atsauksies uz visu nozari un sabiedrības garīgo veselību pēc pandēmijas beigām," rezolūcijā paziņojusi LTDS.

Kā vēstīts, Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 2020.gada 9.novembra līdz 2021.gada 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Latvijā

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svarīgākais