NDP uzklausījusi KNAB struktūras vērtēšanai izveidotās komisijas ziņojumu

Nacionālās drošības padome (NDP) šodien uzklausījusi speciāli Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) struktūras izvērtēšanai izveidotās starpinstitūciju komisijas priekšsēdētāja virsprokurora Arvīda Kalniņa ziņojumu un nodevusi to Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL).

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā, NDP šo ziņojumu ir pieņēmusi zināšanai, bet Dombrovskis būs atbildīgs par tālāko darbu, lai ziņojumā ietverto īstenotu dzīvē.

Pats Kalniņš, tāpat kā pārējās uz NDP sanāksmi ieradušās amatpersonas, pēc sēdes uz preses pārstāvju jautājumiem komentārus sniedza kūtri, norādot, ka ziņojums ir klasificēts. Arī aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) tikai piebilda, ka "ziņojums ir pieņemts zināšanai, bet tagad jau tas ir premjera jautājums".

Savukārt Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) pauda, ka sēde bijusi konstruktīva un arī no tās izrietošie lēmumi tādi būšot. Tāpat Jaundžeikars prognozēja, ka KNAB darbība pēc ziņojuma izskatīšanas tikai uzlabosies.

"Ziņojums tika pieņemts - tāds bija uzdevums," sacīja Jaundžeikars, "mēs [komisija] savu darbu esam veikuši, tālāk par šo jautājumu jau lems jaunā valdība".

Kā ziņots, sākotnēji premjers ar rīkojumu bija noteicis, ka speciāli izveidotajai komisijai jāsagatavo un komisijas priekšsēdētājam līdz 1.septembrim jāiesniedz NDP informatīvais ziņojums par tai uzticēto uzdevumu izpildi. Vēlāk, pēc komisijas lūguma, termiņš ziņojuma sniegšanai tika pagarināts līdz 30.septembrim.

Starpinstitūciju komisiju KNAB struktūras vērtēšanai pēc NDP lūgumu izveidoja Dombrovskis. Komisijas uzdevums bija izvērtēt KNAB struktūras modeļa efektivitāti biroja funkciju optimizēšanai un darbības uzlabošanai attiecībā uz veidojamo reģionālā principa sasaisti ar funkcionālajiem blokiem, kā arī sagatavot struktūras modeļa ieteikumus.

Komisijas priekšsēdētājs ir Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Kalniņš. Komisijā darbojas Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš (TP), Jaundžeikars, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un NDP sekretārs Raimonds Rožkalns.

Svarīgākais