Bāriņtiesa vērtēs situāciju ģimenē, kurā ir aizdomas par bērna seksuālu izmantošanu

Rīgas Bāriņtiesa vērtēs situāciju ģimenē, kurā, iespējams, seksuāli izmantota nepilnus trīs gadus veca meitenīte, iepazīstoties ar to, kā bērns ticis aprūpēts, aģentūru LETA informēja Bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs.

Kā paskaidroja Krasnogolovs, Bāriņtiesa saņem no slimnīcām jebkuru informāciju par iespējamu vardarbību pret bērnu, kuru pēc tam pārbauda. Viņa rīcībā arī esot informācija, ka, iespējams, ģimenē augot vēl viens bērns, tāpēc Bāriņtiesas pārstāvji plāno ierasties gan ģimenes dzīvesvietā, lai tiktos ar vecākiem un bērnu, gan arī slimnīcā, lai iespēju robežās saņemtu atbildes gan no bērnu, gan vecāku puses.

Ņemot vērā, ka faktiskie varmākas, kas tiek vainoti par nozieguma veikšanu, ir aizturēti, varētu teikt, ka viņi no bērna ir norobežoti, tomēr tas vēl skaidri neliecina par to, ka bērna māte arī nav rīkojusies ļaunprātīgi, skaidroja Bāriņtiesas priekšsēdētājs.

Tāpēc arī iestādes mērķis būs noskaidrot, cik lielā mērā māte ir līdzvainīga, un nepieciešamības gadījumā tiks lemts arī par viņas norobežošanu no bērniem, lai no slimnīcas meitenītei nevajadzētu atgriezties ģimenē.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka meitene joprojām ārstējas. Ņemot vērā, ka situācija ir ārkārtīgi smaga, un domājot par bērna interesēm, patlaban un arī turpmāk slimnīca neesot tiesīga sniegt informāciju par bērna veselības stāvokli.

Visu nepieciešamo informāciju slimnīca sniedz tiesībsargājošām institūcijām, kā arī sadarbojas ar sociālos dienestu un Bāriņtiesu. Slimnīcas mediķi, sociālais dienests, psihologi rūpējas par bērnu, sniedzot visu nepieciešamo palīdzību, norādīja Namniece.

Kā ziņots, aizdomās par mazgadīga bērna seksuālu izmantošanu policija Rīgā ir aizturējusi divus vīriešus, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

Bērns ticis nogādāts Bērnu slimnīcā, kuras mediķiem radušās aizdomas par tā seksuālu izmantošanu, tāpēc nolemts informēt policiju.

Policija neilgi pēc informācijas saņemšanas aizdomās par nozieguma pastrādāšanu aizturējusi mazās meitenītes audžutēvu un bērna mātes brāli. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa kriminālpolicijas priekšniece Ļena Keine atklājusi, ka patlaban arestēti divi cilvēki - iespējamais izvarotājs un cietušās meitenītes onkulis, kurš, iespējams, pievēris acis uz šo nežēlību pret savu māsas meitu.

Ja izmeklēšanas laikā apstiprināsies informācija, ka tā bijusi izvarošana, tad par šo noziedzīgo nodarījumu vainīgajām personām draud mūža ieslodzījums.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais