Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Stājas spēkā virkne izmaiņu Covid-19 ierobežojumos

© f64.lv, Vladislavs Proškins

No šodienas atļauts sniegt manikīra, pedikīra, podologa un friziera pakalpojumus, paredz valdības lēmums.

Vienlaikus valdība noteica papildu drošības prasības skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietām un pakalpojumu sniedzējiem, kā arī pastiprinot to ievērošanas kontroli.

Pēc Ekonomikas ministrijas ierosinājuma spēkā būs tā dēvētais drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas koncepts, kura mērķis ir radīt ilgtermiņā drošus apstākļus nozares pakalpojumu sniegšanai Covid-19 apstākļos.

Līdz ar to drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas koncepts Covid-19 apstākļos ietver pastiprinātas drošības prasības klientu apkalpošanas organizēšanai, distancei pakalpojumu sniegšanas laikā, individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanai pakalpojuma sniedzējam, dezinfekcijas līdzekļu lietošanai, telpu vēdināšanai, prasības darba piederumiem un aprīkojumam, prasību pakalpojumu sniedzējiem noteikt atbildīgo personu par epidemioloģisko prasību ievērošanas kontrolei.

Vienlaikus valdība noteica, ka aizliegts sniegt mobilos skaistumkopšanas pakalpojumus, izbraucot pie klienta, lai sniegtu pakalpojumus mājas apstākļos.

Pakalpojumu sniedzēju uzraudzību veiks Veselības inspekcija sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru, Valsts policiju un pašvaldību policiju.

No šodienas varēs organizēt individuālas fotosesijas ārtelpās, paredz iepriekš valdībā pieņemtais lēmums.

Ekonomikas ministrijas (EM) informēja, ka kopš pagājušā gada 6.novembra bija aizliegta fotopakalpojumu sniegšana klātienē, izņemot fotogrāfiju izgatavošanu dokumentiem.

Tomēr Ministru kabinets lēma no šodienas atļaut individuālo fotopakalpojumu sniegšanu fiziskām personām brīvā dabā, ievērojot valstī spēkā esošās epidemioloģiskās drošības prasības attiecībā uz distances ievērošanu un cilvēku skaitu.

Fotosesijas norises nosacījumi paredz, ka pakalpojumu sniedz viens fotogrāfs, pakalpojumu sniedz vienai personai un pakalpojuma sniedzējam un saņēmējam jāievēro divu metru distance.

No šodienas varēs organizēt bēru ceremonijas arī iekštelpās, paredz valdības lēmums.

Ekonomikas ministrija (EM) piedāvāja grozījumus normatīvajos aktos, kas atļauj pastiprinātos drošības apstākļos no šodienas organizēt bēru ceremonijas iekštelpās.

No šodienas atļauta bēru ceremonijas organizēšana iekštelpās, kur var piedalīties ierobežots cilvēku skaits un jānodrošina visu epidemioloģiskās drošības prasību ievērošana Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Līdz ar to bēru ceremonijās iekštelpās būs atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem vienlaikus, bet ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām. Starp desmit klātesošajiem netiek skaitītas personas, kas tieši saistītas ar bēru norises nodrošināšanu.

Vienlaikus spēkā ir saimnieciskā pakalpojuma sniedzējiem noteiktais pienākums, ka pakalpojuma sniegšanas vietā, tostarp arī bēru ceremonijas vietā, vienam apmeklētājam jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetru no telpas platības.

Tāpat vietā, kur vienam apmeklētājam publiski pieejamā telpu platība ir mazāka par 15 kvadrātmetriem, vienlaikus var atrasties tikai viens apmeklētājs. Bēru ceremonijās iekštelpās visiem apmeklētājiem būs jālieto mutes un deguna aizsegi.