Covid-19 saslimšanas gadījumu dēļ slēgtas vairāku Latvijas bērnudārzu grupas

© Romāns Kokšarovs/F64

Covid-19 saslimšanas gadījumu dēļ Cesvaines bērnudārzā "Brīnumzeme" slēgtas trīs no piecām grupām, informēja pašvaldībā.

Sestdien, 20.februārī, saņemta informācija par pozitīvu Covid-19 testa rezultātu vienam pirmsskolas pedagogam. Darbinieks nav devies uz darbu izglītības iestādē tiklīdz sajutis simptomus. Veiktais tests apstiprinājis inficēšanos ar Covid-19, tādēļ apzināti visi tās grupiņas audzēkņu vecāki, kurā pedagogs veic izglītošanu un no pirmdienas, 22.februāra, grupa "Bitīte", kuru apmeklē trīs līdz četrus gadus veci bērni, ir slēgta. Bērniem un dažiem darbiniekiem kā kontaktpersonām ir noteikta karantīna.

Pirmsskolas izglītības iestādē, sadarbojoties ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) tika pieteikti un veikti Covid-19 siekalu testi. Testēšana notika otrdien, 23.februārī, un šodien, 24.februāra agrā rītā, kļuva zināms, ka tests uzrāda pozitīvu rezultātu vēl diviem darbiniekiem. Šiem darbiniekiem - vienai skolotājai un vienai auklītei - nav Covid-19 simptomu. Lai pilnībā apstiprinātu inficēšanos, šie darbinieki veiks iztriepes no rīkles gala un deguna jeb PĶR testu.

Pašvaldība skaidro, ka ņemot vērā to, ka siekalu testi uzrādījuši pozitīvu rezultātu, arī šīs grupas, kurās strādā pozitīvi diagnosticētie darbinieki no šodienas, 24.februāra, ir slēgtas. "Brīnumzemē" pašlaik ir slēgtas trīs no piecām grupām. Ir slēgta grupa "Bitīte", un vismaz līdz nedēļas beigām, kamēr tiks pārbaudīti pozitīvie rezultāti, nedarbosies arī grupas "Sienāzīši" un "Skudriņas".

Pašvaldības aicina bērnu vecākus un personālu pastiprināti novērot savu un tuvinieku veselību un nepieciešamības gadījumā sazināties ar ģimenes ārstu.

Visu audzēkņu vecākiem ir nosūtīta informācija par turpmāko rīcību un ieteikumiem no SPKC.

Darbinieka saslimšanas ar Covid-19 dēļ līdz 9.martam slēgta Alojas novada bērnudārza "Auseklītis" Vilzēnu struktūrvienības grupa "Spārītes", informēja pašvaldības pārstāve Regīna Grosa.

Lēmums pieņemts pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumiem. Izmaiņas neattiecas uz pārējām bērnudārza "Auseklītis" grupām, kuras darbu turpina ierastajā režīmā.

Piesardzības nolūkos PII "Auseklītis" darbinieki jau trešdien veica Covid-19 siekalu testus, sacīja Grosa.

Pašvaldība aicina bērnu vecākus pastiprināti novērot veselību un nepieciešamības gadījumā sazināties ar ģimenes ārstu.

SPKC dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Alojas novadā pašlaik ir septiņi cilvēki.

SPKC dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Cesvaines novadā pašlaik ir no 1-5 cilvēkiem.

Svarīgākais