Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Cipule: Trešais Covid-19 vilnis ir gaidāms pēc divām līdz četrām nedēļām

© f64.lv, Kaspars Krafts

Trešais Covid-19 uzliesmojuma vilnis ir sagaidāms divu līdz četru nedēļu laikā, kā rezultātā Lieldienās slimnīcu noslodze varētu būt divas reizes augstāka nekā Ziemassvētkos, mikroblogošanas vietnē "Twitter" atzīmē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

"Esam atsākuši gatavības paaugstināšanas pasākumus. Ir skaidrs, ka trešais uzliesmojuma vilnis ir sagaidāms divu līdz četru nedēļu laikā," sacīja Cipule. Pēc viņas paustā, slimnīcu noslodze Lieldienās varētu būt divas reizes augstāka kā Ziemassvētkos, ja Lielbritānijas Covid-19 paveida izplatības rezultātā Latvijā attīstīsies tāds pats scenārijs kā citur Eiropā.

Šajā sakarā arī Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis "Twitter" norāda, ka Lielbritānijas Covid-19 varianta tālāka izplatība un drīza dominēšana Latvijā viņam šķiet neizbēgama. "Kanādas, Izraēlas, Dānijas un Lielbritānijas pieredze rāda, ka tas nozīmēs vairāk uzliesmojumus bērnudārzos un skolās," skaidro infektologs, piebilstot, ka ar to būtu jārēķinās, ieviešot jaunus ierobežojumu atvieglojumus.

Jau ziņots, ka NMPD Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga otrdien valdības sēdē pavēstīja, ka patlaban tiek pieļauts, ka Covid-19 jaunā Lielbritānijas paveida izplatības dēļ četru līdz sešu nedēļu laikā Latvijā var trīskāršosies stacionēto Covid-19 pacientu skaits.

"Šis te izaicinājums, ko radītu jaunais celms, pret mūsu kapacitātēm būtu ļoti sarežģīts," rezumēja Heiberga.

Tas nozīmētu, ka hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits varētu būt vairāk nekā divas reizes lielāks nekā pīķa laikā janvārī, kad stacionēto pacientu skaits pārsniedza 1200.