Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vairākās Latvijas pilsētās autovadītājiem pieejamas drošas ziemas braukšanas konsultācijas

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Lai uzlabotu autovadītāju prasmes vadīt auto ziemas apstākļos, autovadītājiem Rīgā, Jelgavā, Siguldā, Valmierā un Jēkabpilī šonedēļ būs pieejamas ziemas drošas braukšanas konsultācijas, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Nodarbības notiks no šodienas līdz svētdienai, 28.februārim.

Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegts skaidrojums par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

Rīgā konsultācijas notiks Sergeja Eizenšteina iela 16 (Biķernieku trasē). Valmierā - Dīvaliņa ielā 15. Siguldā - Pils ielā 14A. Jelgavā - Aku ceļš 1 sporta kompleksā "Rullītis". Savukārt Jēkabpilī - Salas novada Biržos autotrasē "Baroni".

Nodarbības Rīgā notiks plkst.14, plkst.16 un plkst.18, savukārt Valmierā, Siguldā, Jelgavā un Jēkabpilī - plkst.11, plkst.13 un plkst.15.

Lai pieteiktos nodarbībām Rīgā un Jēkabpilī, jāzvana uz telefona numuru 20777222, bet, lai pieteiktos nodarbībām Valmierā, Siguldā un Jelgavā, jāzvana uz telefona numuru 26553336. Pieteikšanās iespējama darba dienās no plkst.9 līdz plkst.17.

Nodarbību ilgums ir viena stunda un 30 minūtes.

Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām ar derīgu tehnisko apskati un obligāto civiltiesisko apdrošināšanu. Vēlams uz nodarbību ierasties ērtos, braukšanai atbilstošos apavos un siltā apģērbā.

Bezmaksas drošas braukšanas konsultācijas notiek, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus, tostarp autovadītāji katrs brauc ar savu automašīnu, bet saziņa notiek izmantojot rācijas.