"Repharm" komentē Signes Balderes-Sildedzes paziņojumus

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

"Aicinām Signi Balderi-Sildedzi rīkoties atbildīgi un pildīt uzņemtās saistības, nevis publicēt nepamatotus apgalvojumus. Signes Balderes-Sildedzes izvēlētā nomelnošanas taktika AS “Olainfarm” akcionāru jautājumu risināšanai kaitē visām iesaistītajām pusēm. Aicinām Signi Balderi-Sildedzi uz konstruktīvām sarunām par visu abpusēju norunu izpildi," pauž uzņēmums "Repharm".

Par līguma saistību izpildi

Uzņēmums atgādina, ka starp SIA “Farma Fund” un Annu Emīliju Maliginu 2019. gada septembrī tika noslēgts līgums, saskaņā ar kuru Anna Emīlija Maligina saņēma daļu no pirkuma maksas vairāku miljonu eiro apmērā.

Pirkuma maksas samaksa tika veikta ar kredītiestāžu starpniecību, vairākas Latvijas kredītiestādes veica naudas līdzekļu izcelsmes pārbaudi, un nevienai no tām nav radušās nekādas aizdomas, pretējā gadījumā pirkuma maksa nevarētu tikt pārskaitīta Annai Emīlijai Maliginai.

SIA “Farma Fund” īpašnieku maiņa nenozīmē, ka iepriekš slēgtais līgums zaudē spēku. „Repharm” no savas puses apliecina gatavību turpināt pildīt attiecīgo līgumu. Turpmāko līguma saistību izpildi nodrošinās “Repharm”, kas ir viens no lielākajiem uzņēmumiem un nodokļu maksātājiem Latvijā. Šaubas arī par “Repharm” naudas līdzekļu izcelsmi nepastāv.

Par esošajām tiesvedībām

"Repharm" norāda, ka Signes Balderes-Sildedzes nesaprotamās rīcības dēļ tieši SIAFarma Fund” kā cietusī līgumslēdzēja puse bija iepriekš spiesta vērsties tiesā ar prasību par pirkuma līguma priekšlīguma izpildi nolūkā uzdot otrai pusei godprātīgi pildīt noslēgto līgumu un pārtraukt bērna interešu aizskārumu. Lieta tiesā tiks skatīta jau 2021. gada 18. martā.

Turklāt Valsts policijā ir uzsākts un tiek izmeklēts kriminālprocess par iespējamām krāpnieciskām darbībām, kuras veiktas pret SIA “Farma Fund”, kas saistītas ar šī līguma noteikumu nepildīšanu no otras līgumslēdzējas puses Signes Balderes-Sildedzes kā akcionāru pārstāves personā. Kriminālprocess patlaban tiek izmeklēts Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē. Šajā gadījumā runa ir ne vien par līguma neizpildi, bet par iespējamu noziegumu finanšu jomā, kuru izmeklēšanu valsts ir izvirzījusi par prioritāru.

Par turpmāko rīcību

„Repharm” ir gatavs turpmākai sadarbībai, cerot, ka Signe Baldere-Sildedze atsāks godprātīgi pildīt ar līgumu uzņemtās saistības savas nepilngadīgās meitas labā un interesēs, nevis rīkojoties pretēji tām.

Uzņēmums aicina Signi Balderi-Sildedzi uz konstruktīvām sarunām, neturpinot publiskos uzbrukumus, kā arī uzņēmuma un tā akcionāru interešu nerespektēšanu. „Repharm” ir pārliecināts, ka ir iespējams risinājums, negaidot rezultātus tiesvedībās.

Veselības uzņēmumu grupa "Repharm" izveidota 2009. gadā, apvienojot akciju sabiedrības "Sentor farm aptiekas", kas pārvalda un attīsta zīmolu "Mēness aptieka” ar vairāk nekā 240 aptiekām visā Latvijā, un zāļu, medicīnas un veselības preču izplatītāja akciju sabiedrības „Recipe plus/Recipe+" resursus.

2015. gadā uzņēmumu grupai pievienojās akciju sabiedrība "Veselības centru apvienība", kas aptver vairāk nekā desmit medicīnas iestādes. Ik mēnesi grupas pakalpojumus aptiekās, veselības centros un ārstu praksēs izmanto vairāk nekā 950 000 cilvēku jeb katrs otrais Latvijas iedzīvotājs.

2020. gadā „Repharm” veica ieguldījumu, iegādājoties lielāko privāta kapitāla medicīnas pakalpojumu operatoru Lietuvā, kļūstot par kontrolpaketes turētāju UAB "MediCa klīnika", UAB "Kardiolita", UAB "Bendrosios medicinos praktika" un UAB "Svalbono klinika”. Grupa ietilpst nozares lielāko nodokļu maksātāju trijniekā - kopā ar Rīgas Austrumu un Paula Stradiņa klīniskajām universitātes slimnīcām.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais