Piektdienas rītā Daugavpilī fiksēti -26 grādi; dienas laikā nokrišņi gaidāmi Kurzemē

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā ir -11..-18 grādi, vietām Zemgalē, Vidzemē un Latgalē sals pastiprinājies līdz -19..-22 grādiem, bet Daugavpils novērojumu stacijā - līdz -26 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Daugavpils meteoroloģiskā stacija atrodas pie Ruģeļu ūdenskrātuves, un pilsētas lielākajā daļā sals ir ievērojami mazāks.

Mākoņu daudzums ir neliels, pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no astoņiem centimetriem Ventspils ostā un deviņiem centimetriem Rucavā līdz 30 centimetriem Siguldā, 33 centimetriem Dagdā un 36 centimetriem Alūksnē.

Rīgā pūš dienvidu vējš ar ātrumu četri metri sekundē un gaisa temperatūra ir -15..-17 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -6,8 grādiem Liepājā un Pāvilostā līdz -12,4 grādiem Dobelē.

Piektdien Latvijā palielināsies mākoņu daudzums, bet spīdēs saule, savukārt Kurzemē debesis apmāksies, prognozē sinoptiķi.

Vietām Kurzemē gaidāms neliels sniegs un smidzinošs lietus, apledojums.

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem, un maksimālā gaisa temperatūra būs -3..-8 grādi.

Rīgā caur mākoņiem spīdēs saule, pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaiss iesils līdz -6 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona rietumu mala, kā arī zema spiediena ieplaka Baltijas jūrā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1018 hektopaskāliem Kurzemes rietumos līdz 1027 hektopaskāliem Latgalē.

Svarīgākais