Šonedēļ plāno vakcinēt vismaz 6725 cilvēkus un līdzīgu skaitu arī nākamnedēļ

© Imago images/Scanpix/LETA

Šīs nedēļas laikā plānots ar vakcīnu pret Covid-19 potēt vismaz 6725 cilvēkus un nākošajā nedēļā aptuveni līdzīgu skaitu, šodien preses konferencē pavēstīja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Evija Juhņēviča.

Savukārt no 1.marta, sabalansējot ar vakcīnu piegāžu iespējām, paredzēts vakcinēt nepilnus 20 000 personu nedēļā, pauda Juhņēviča.

Vakcinācijas birojs izstrādās pieeju, kā katru nedēļu publicēt plānotos vakcinēšanas apjomus, skaidroja biroja vadītāja.

Vaicāta, vai būtu iespējams jau drīzumā vakcinēt lielāku skaitu, piemēram, 1500 līdz 3000 cilvēkus dienā, Juhņēviča skaitļus nenosauca, bet pauda nostāju, ka ir korekti saplānots vakcinēšanās temps, kas tiek plānots atbilstoši vakcīnu piegādes grafikiem.

Ja šīs piegādes, piemēram, gada otrajā ceturksnī kļūs daudz lielākas, Vakcinācijas birojs tagad strādā pie papildus vakcinācijas pakalpojumu sniedzēju klāsta paplašināšanas, lai tajā brīdī, kad vakcīnas būs daudz lielākā apjomā, varētu nodrošināt cilvēku vakcinēšanu ar maksimālu tempu, skaidroja biroja vadītāja.

Vaicāta par iespējamo, vēl neapstiprināto vakcīnu piegādi 20.februārī, Juhņēvica norādīja, ka vēl precizēs informāciju, taču "Astra Zeneca" ir mainījusi piegādes apjomu un tas diemžēl varētu būt mazāks, nekā iepriekš pieļauts. Vēl tiek gaidīts apstiprinājums par šo vakcīnu saņemšanu, izrietēja no Vakcinēšanās biroja vadītājas paustā.

Šīs nedēļas laikā pret Covid-19 plānots vakcinēt 3010 sociālās aprūpes centru darbiniekus un klientus, medijiem pavēstīja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Komentējot aizvadītajā nedēļas nogalē pieredzēto zemo vakcinācijas tempu, viņa skaidroja, ka tas bijis saistīts ar piegādēm un faktu, ka vairums piegāžu apmēru ticis izlietots.

Lai veicinātu sociālās aprūpes centru atsaucību pret vakcināciju, Vakcinācijas projekta birojs kopā ar veselības ministru Danielu Pavļutu (AP) šodien tiksies ar labklājības ministri Ramonu Petraviču (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV). Sarunas laikā plānots pārrunāt iespējas, kā veicināt aktīvāku aprūpes centru vakcināciju.

Savukārt ceturtdien plānota sanāksme ar sociālās aprūpes centru vadītājiem, kuriem birojs atkārtoti ieteiks izvērtēt vajadzību pēc vakcinācijas tempa palielināšanas.

Lai turpmāk novērstu zemu vakcinācijas tempu, patlaban pa datumiem esot saplānoti turpmākie vakcinācijas izbraucieni uz aprūpes centriem.

Vaicāta par svētdienu, kad pirmo vakcīnu pret Covid-19 saņēma tikai viena persona, Juhņēviča sacīja, ka tā bijusi cilvēcīga datu ievades kļūda, jo šī persona patiesībā tikusi vakcinēta citā dienā.

LETA vēstīja, ka iepriekš tika pieļauta iespēja, ka 20.februārī varētu tikt piegādātas vairāk nekā 22 000 vakcīnas devu. Nacionālais veselības dienestā gan jau agrāk uzsvērts, ka ir jārēķinās ar to, ka iecerētās Covid-19 vakcīnu devu piegādes ir mainīgas un atkarīgas no ražotāja spējas nodrošināt vakcīnu pieejamību.

Svarīgākais