Tuvākajās trīs diennaktīs Latvijā gaidāms stiprs sals; izsludināts oranžais brīdinājums

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Tuvākajās trīs diennaktīs Latvijā gaidāms auksts laiks, un visā valsts teritorijā izsludināts brīdinājumus, tai skaitā otrā līmeņa jeb oranžo brīdinājumu par ļoti stipru salu valsts centrālajā un austrumu daļā, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kurzemē no trešdienas vakara līdz piektdienas rītam būs spēkā dzeltenais brīdinājums - gaisa temperatūra vietām pazemināsies līdz -20..-24 grādiem.

Valsts centrālajā daļā būs spēkā dzeltenais brīdinājums par gaisa temperatūras pazemināšanos līdz -20..-24 grādiem, bet no trešdienas vakara līdz ceturtdienas rītam izsludināts oranžais brīdinājums - termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz -28 grādiem.

Austrumu novados jau trešdien naktī un no rīta būs spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums par salu līdz -21 grādam. No trešdienas vakara līdz ceturtdienas rītam izsludināts oranžais brīdinājums, Latvijas dienvidaustrumu daļā tas būs spēkā arī no ceturtdienas vakara līdz piektdienas rītam, - gaidāms aukstums līdz -25..-28 grādiem.

LVĢMC un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests norāda, ka pastāv paaugstināts veselības traucējumu risks atsevišķām iedzīvotāju grupām, piemēram, vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem, arī bezpajumtniekiem.

Svarīgākais