Būtiski sarucis nelegālo imigrantu skaits, kuri vēlas nokļūt Latvijā

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Pagājušajā vairāk nekā uz pusi sarucis Valsts robežsardzes (VRS) konstatēto nelikumīgo zaļās robežas šķērsošanas gadījumu skaits, Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja VRS priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts.

Viņš informēja, ka 2020.gadā VRS uz ārējām robežām konstatēja tikai 23 nelikumīgus zaļās robežas šķērsošanas gadījumus, bet 2019.gadā šādi gadījumi bija 53, taču pirms 5-6 gadiem - ap 500.

Sarūkošo nelegālo imigrantu skaitu Pujāts saista gan ar Covid-19 pandēmiju, kuras ietekmē ir samazināts avioreisu skaits uz kaimiņvalstīm, gan arī ar Latvijas un citu tuvējo Šengenas zonas valstu robežsardzes dienestu veiktajiem kompleksajiem pasākumiem infrastruktūras pilnveidei un efektīvākai resursu izmantošanai.

Pēdējos divos mēnešos Latvijā nav konstatēts neviens nelikumīgs zaļās robežas šķērsošanas gadījums, piebilda VRS priekšnieks.

Latvijā

Šodien no plkst. 11 līdz 15 Dārzkopības institūta Pētera Upīša Ceriņu dārzā tiks svinēti Ābolu svētki, kuros pulcēsies mājražotāji, stādaudzētāji un augļkopji, konditori un citi tirgotāji, aģentūru LETA informēja Dobeles novada Kultūras pārvalde.

Svarīgākais