LTV ģenerāldirektoram pārmet pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem [papildināta]

Rīgas domes Administratīvā komisija rīt, 26.oktobrī, plkst.10 izskatīs Īres valdes sūdzību par pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem un izvairīšanos no dzīvojamās mājas Meža prospektā 56 uzturēšanas, kurā pie atbildības aicina saukt ēkas īpašnieku, Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru Edgaru Kotu, aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Administratīvās komisijas sagatavotie materiāli liecina, ka komisija lems par administratīvās atbildības piemērošanu Kotam saskaņā ar 150.2 pantu - par izvairīšanos no likumā noteiktā pienākuma uzturēt un apsaimniekot dzīvojamo māju Rīgā, Meža prospektā 56 -, kā arī saskaņā ar 150.3 pantu - par pamatpakalpojumu nesniegšanu dzīvojamās telpas īrniekam.

Rīgas domes Īres valdes sekretāre Inese Jakāne aģentūru LETA informēja, ka ar sūdzību Īres valdē vērsušies Kotam piederošās mājas īrnieks Helmuts Lūsis un viņa sieva Leonīda Krastiņa. Ēku Meža prospektā 56 apsekojuši arī Īres valdes pārstāvji un secinājuši, ka tā ir ļoti sliktā stāvoklī, un mājai nepieciešams kapitālais remonts. Lai to veiktu, īrniekus nepieciešams izmitināt citās telpās.

Īres valde Kotam noformējusi divus administratīvā pārkāpuma protokolus.

Kots apgalvojis, ka paši īrnieki, kas sūdzējušies par pamatpakalpojumu nesniegšanu, ēkā Meža prospektā 56 nemaz ikdienā nemitinoties, taču Īres valdes pārstāvju apmeklējuma laikā īrnieki tur bijuši, pastāstīja Jakāne.

Viņa pauda, ka neesot arī īstas skaidrības, vai ēkas īrnieku sūdzības par mājas īpašnieku Kotu ir pamatotas un vai viņi paši pildījuši visus īrnieku pienākumus.

Kā atzina Kots, viņam piederošais īpašums ir sliktā stāvokli, taču viņš darījis visu iespējamo, lai konfliktu risinātu. "Esmu piedāvājis esošajiem īrniekiem vairākas dzīvojamās platības. Turklāt savstarpēji noslēgtajā īres līgumā ir paredzēts, ka īrniekiem ir jārūpējas par šī īpašuma uzturēšanu. Bet nevaru atbildēt, kādēļ šī īpašuma stāvoklis pēdējā gada laikā ir tik ļoti pasliktinājies," skaidro Kots. Viņš arī piebilda, ka, lai atrisinātu konfliktu ar īrniekiem, patlaban ir vērsies tiesā.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par izvairīšanos no likumā noteiktā pienākuma uzturēt un apsaimniekot dzīvojamo māju fiziskajām personām var piespriest naudas sodu līdz 1000 latiem. Arī par pamatpakalpojumu nesniegšanu dzīvojamās telpas īrniekam fiziskai personai var piemērot soda naudu līdz 1000 latiem.

Svarīgākais