Vairāk nekā puse mediķu vakcinēti pret Covid-19; valdība pārskatīs prioritāro grupu sarakstus

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ministru kabinetā plānots vērtēt ieteikumus vakcinēšanas pret Covid-19 prioritāro grupu saraksta pilnveidošanai, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) šodien teiktā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē.

Saņemot ieteikumus par nepieciešamajiem pilnveidojumiem, valdībā paredzēts virzīt jautājumu par nepieciešamajiem prioritāro grupu saraksta precizējumiem un labojumiem, skaidroja Pavļuts.

Veselības ministrs arī pavēstīja, ka līdz ar telefona līnijas 8989, kur iespējams pieteikties vakcinācijai, atvēršanu saņemts daudz zvanu un ar līnijas noslodzi patlaban izdodas tikt galā.

Pavļuts tāpat pastāstīja, ka pašlaik vairāk nekā puse mediķu ir vakcinēti pret Covid-19.

Kā ziņots, patlaban tiek plānots, ka vakcinēšanas pirmajā prioritārajā grupā kopā ar 35 684 veselības aprūpes darbinieku ietilpst arī pacienti, kuriem saskaņā ar ārsta lēmumu nepieciešama nopietna medicīniska manipulācija. Piemēram, onkoloģiskie pacienti, pirms vai ķīmijterapijas laikā, pacienti un donori pirms orgānu vai cilmes šūnu transplantācijas, vai āri pacienti, kuri ilgstoši uzturas stacionārā ārstniecības iestādē.

Otrajā grupā ietilptu 19 598 ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieki un klienti, kā arī amatpersonas, kuru vakcinācija ir nepieciešama nacionālās drošības un valsts darbības nepārtrauktības nodrošināšanai.

Trešā grupa sastāvēs kopskaitā no 187 700 senioriem, kas ir 70 vai vairāk gadus veci. Šajā grupā ietilps arī 166 000 personu ar hroniskām slimībām. Tāpat noteiktas vairākas citas tālākās iedzīvotāju prioritārās grupas.

Kā ziņots, šodien darbību sāk vakcinācijas pret Covid-19 pieteikšanās telefona līnija ar numuru 8989.