Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Latvijā

Labdarības akcijā "Eņģeļi pār Latviju" saziedots vairāk nekā pusmiljons eiro

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Televīzijas kanāla TV3 rīkotajā labdarības akcijā "Eņģeļi pār Latviju" saziedoti 523 791 eiro, kas ir lielākā saziedotā summa pēdējo septiņu gadu laikā, informēja mediju grupas "TV3 Group" Latvijā komunikācijas vadītāja Alise Mališko.

Televīzijas kanāla TV3 rīkotajā labdarības akcijā "Eņģeļi pār Latviju" saziedoti 523 791 eiro, kas ir lielākā saziedotā summa pēdējo septiņu gadu laikā, informēja mediju grupas "TV3 Group" Latvijā komunikācijas vadītāja Alise Mališko.

Viņa norādīja, ka saziedotie līdzekļi pilnā apmērā tiks izlietoti 256 bērnu ārstniecībai un rehabilitācijai visā Latvijā.

Labdarības akcijas "Eņģeļi pār Latviju" pērn norisinājās 13.reizi, kas kopā ar partneriem - Bērnu slimnīcas fondu, veikalu tīklu "Rimi Latvija" un tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu "Tet" aicināja no 17.novembra līdz 31.janvārim palīdzēt 113 bērniem visā Latvijā, kuru veselības uzlabošanai bija nepieciešami 293 248 eiro. Patlaban ir uzsākta palīdzības sniegšana 56 bērniem, nodrošinot terapijas, medikamentus, palīglīdzekļus, kā arī inovatīvo ārstniecību un palīdzību ārkārtas gadījumos.

Šī gada akcijas laikā pirmo reizi ziedotājiem bija iespēja iegādāties akcijas digitālo mūzikas albumu "Brīnumu radot", kura radīšanā apvienojās Latvijas mūziķi. Kopumā iegādāti 5008 albumi, ziedojot 64 848 eiro. Savukārt vairāk nekā trešdaļu jeb 164 355 eiro ir ziedojuši veikalu tīkla "Rimi Latvija" apmeklētāji.

Kanāla TV3 akcija "Eņģeļi pār Latviju" 2020.gadā norisinājās jau 13.reizi. Akcijas rīkotāji aicināja palīdzēt sešiem akcijas vēstnešiem - Marijai (4), Robijam (5), Markam (4), Elizabetei (7), Demjanam (4), Vadimam (7) un vēl 107 bērniem visā Latvijā, kuri vēlas patstāvīgi spert soļus, izteikt vārdus, priecāties par katru jaunu dienu. Lai palīdzētu, kopumā bija nepieciešami 293 248 eiro.

Akcijas mērķis ir palīdzēt segt izdevumus smagi slimiem bērniem, kuriem iedzimtu vai iegūtu slimību dēļ ir nepieciešama ilgstoša ārstniecība un rehabilitācija, kas nav ietverta valsts apmaksātajos ārstniecības pakalpojumos.

Kanāls TV3, Bērnu slimnīcas fonds, veikalu tīkls "Rimi Latvija" un tehnoloģiju un izklaides uzņēmums "Tet" izsaka pateicību līdzcilvēku un sabiedrības atbalstam, kas ļaus 256 bērniem kļūt stipriem un veseliem.