Aptauja: vai Latvijas iedzīvotāji gribētu izvēlēties Covid-19 vakcīnas veidu?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Mazāk nekā puse 43% aptaujāto gribētu izvēlēties Covid-19 vakcīnas veidu, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” veiktās aptaujas dati, kas atspoguļoti TV3 raidījumā "900 sekundes".

Jau ziņots, ka vakcinācija pret Covid-19 Latvijā sākās 28. decembrī un pilnībā tā veikta vairāk nekā 14 000 cilvēku - tie ir mediķi un citu prioritāro grupu pārstāvji. Tikmēr kopš piektdienas atvērta arī pieteikšanās rinda pārējiem iedzīvotājiem, tajā reģistrējušies vairāk vairāk nekā 53 000 iedzīvotāju. “900 sekundes” skaidroja, vai tad, kad pienāks viņu kārta, iedzīvotāji gribētu iespēju izvēlēties, kādu vakcīnu saņemt.

Mazāk nekā puse jeb 43% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem atbildējuši apstiprinoši - viņi gribētu iespēju izvēlēties, ar kuru vakcīnu vakcinēties, kad pienāks viņu kārta.

Savukārt teju piektā daļa jeb 18% iedzīvotāju ir norādījuši, ka tas nav tik svarīgi - viņi vakcinētos ar konkrētajā brīdī pieejamo vakcīnu.

Tikmēr 2% aptaujāto ir norādījuši, ka ir jau vakcinējušies, savukārt 29% aptaujāto atbildējuši, ka neplāno vakcinēties.

Aptuveni desmitajai daļai iedzīvotāju nav bijis konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Avots

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais