VID informēs par dīkstāves atbalsta saņemšanu skaistumkopšanas nozarē strādājošajiem

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šodien Valsts ieņēmumu dienests (VID) rīkos semināru par dīkstāves atbalstu skaistumkopšanas nozares darbiniekiem, informēja VID pārstāvji.

Lai sniegtu efektīvāku un plašāku atbalstu skaistumkopšanas nozarei, kam saistībā ar noteiktajiem Covid-19 drošības pasākumiem darbība ir apturēta pilnībā, ir paplašināti dīkstāves atbalsta pasākumi šajā nozarē strādājošajiem - gan skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, gan to atbalsta personālam.

Lai skaidrotu, kādi tieši dīkstāves atbalsta pasākumi pieejami un kā tiem pieteikties, VID šodien rīko bezmaksas tiešsaistes semināru "Dīkstāves atbalsts skaistumkopšanas speciālistiem un citiem nozares darbiniekiem".

Tiešsaistes seminārs būs skatāms no plkst.10 VID kontā sociālajā platformā "Facebook" un "Youtube".

Seminārā tiks stāstīts par to, cik liels ir atbalsts un kam pieejams, kā pareizi iesniegt pieteikumu Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) un kādi ir kritēriji atbalsta saņemšanai.

VID atgādināja, ka skaistumkopšanas nozarē pieteikšanās izdarāma vienkāršotā veidā un atbalstam piesakās pats cilvēks nevis viņa darba devējs.

Atbalstu var saņemt cilvēki, kuri sniedz šādus skaistumkopšanas pakalpojumus - friziera, manikīra, pedikīra, masāžas, kosmetoloģijas, solārija, tetovēšanas, skarifikācijas, mikropigmentācijas, pīrsinga, publiskās lietošanas pirts vai publiskās lietošanas peldbaseina, kā arī skaistumkopšanas uzņēmumos nodarbinātais atbalsta personāls.

Visa aktuālā informācija par VID sniegto dīkstāves atbalstu pieejama VID tīmekļvietnes sadaļā "Covid-19" gan latviešu, gan krievu valodā.