Mūrniece: katru dienu notiek vismaz viena laupīšana

© f64

Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, pasliktinās arī kriminogēnā situācija- šobrīd katru dienu valstī notiekot vismaz viena laupīšana, tiekot laupītas spēļu zāles, kioski un degvielas uzpildes stacijas. Tā norāda iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Lai gan laupītāju ieguvums parasti ir daži simti latu, nereti laupīšanās iet bojā arī cilvēki - tā iekšlietu sistēmas vadītāja.

Otrs jautājums, kas šobrīd ir aktuāls gan iekšlietu sistēmā, gan valstī kopumā, ir algas. Tiesībsargam un Valsts Kontrolei vēl ir ko "griezt". Tā šorīt iekšlietu ministre Linda Mūrniece, komentējot algu jautājumu iekšlietu sistēmā, sacīja televīzijas kompānijai LNT. Viņa norādīja - iekšlietu sistēmā strādājošie saņem smieklīgi zemas algas, kamēr neatkarīgo institūciju vadītāji un darbinieki joprojām saņem nesamērīgi augstu atalgojumu.

Kā piemēru L. Mūrniece minēja Tiesībsarga un Valsts Kontroles institūcijas, kurās algas joprojām esot lielākas nekā ikvienā valsts institūcijā.

Tāpam ministre atzina, ka zemo algu dēļ iekšlietu sistēmu turpina pamest profesionāli, kvalificēti darbibieki, tādēļ šobrīd policijas struktūrās esot vismaz 300 cilvēku "nekomplekts". Tiesa, L. Mūrniece apgalvoja, ka ar šādu sastāvu var nodrošināt kārtību valstī.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”