Komisija vērtēs iniciatīvu par liegumu pašvaldībām tērēt naudu svētku uguņošanai

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien plkst.12 notiks Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde, kurā paredzēts vērtēt vairāk nekā 10 000 cilvēku parakstītu iniciatīvu par liegumu pašvaldībām tērēt naudu svētku uguņošanai.

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" kā iniciatīvas pārstāve norādīta Maija Priedīte, un parakstu vākšana sākta 2019.gada nogalē. Priedīte uzskata, ka būtu nepieciešams "pārtraukt ar svētku uguņošanām saistīto naudas šķērdēšanu un dzīvnieku biedēšanu".

Priedīte akcentēja, ka tas jo īpaši nepieciešams laikā, kad finansējuma trūkuma dēļ nevar nodrošināt adekvātu veselības un izglītības budžetu.

Iniciatīvā pausts lūgums virzīt likumprojektu par aizliegumu valsts un pašvaldību budžetus tērēt uguņošanu un salūtu finansēšanai.

Priedīte uzskata, ka šādu pārmaiņu rezultātā tiks saprātīgāk izlietota nodokļu maksātāju nauda, netiks piesārņota vide un biedēti dzīvnieki.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.