Par ieroča kontrabandas mēģinājumu Lielbritānijā soda Latvijas valstspiederīgo

Lielbritānijas tiesa piespriedusi gadu cietumsoda Latvijas valstspiederīgajam par mēģinājumu ievest Lielbritānijā ieroci un munīciju, vēsta britu laikraksts "Wisbech Standard".

38 gadus vecais Henrijs Rudups Kenterberijas apgabala tiesā atzina savu vainu ieroča un munīcijas nelegālā importēšanā Lielbritānijā.

Rudups tika aizturēts pagājušā gada 27.oktobrī Doveras ostā, kur viņš ieradās ar mašīnu prāmi no Kalē, Francijā.

Uz britu robežsargu jautājumu, vai viņa bagāžā ir kaut kas nelegāls, Rudups no savas automašīnas sēdekļa apakšas izvilka kasti ar pistoli un gāzes patronām.

Nopratināšanā Rudups pavēstīja, ka ieroci un munīciju viņš iegādājies no sava drauga divas nedēļas pirms došanās uz Lielbritāniju, kur viņš plānoja meklēt darbu.

Viņš sacīja, ka baidījies no noziedznieku uzbrukumiem Polijā un tāpēc iegādājies ieroci pašaizsardzībai. Rudups apgalvoja, ka nav zinājis par aizliegumu ievest Lielbritānijā ieroci.

Lielbritānijas robežsardzes pārstāvis Malkolms Brags tiesā sacīja, ka tic Rudupa apgalvojumiem, ka viņš nav apzinājies likuma pārkāpšanu, tomēr likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības.

"Mēs nevēlamies, lai šādi ieroči parādās mūsu ielās. Lielbritānijas robežsardze aizsargās sabiedrību no aktivitātēm, kas var radīt destruktīvu iespaidu uz sabiedrību un personām," norādīja Brags.

"Šodienas spriedums ir spēcīgs vēstījums, ka ikviens, kas tiks notverts mēģinot ieviest Lielbritānijā aizliegtus ieročus, zaudēs savu brīvību," sacīja Brags.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais