Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Septiņām Latvijas slimnīcām atsevišķi individuālās aizsardzības līdzekļi pietiek vien nedēļai

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Septiņām Latvijas slimnīcām atsevišķi individuālās aizsardzības līdzekļi (IAL) patlaban pietiek vien aptuveni nedēļai, liecina valdības un Krīzes padomes kopsēdē iesniegtā prezentācija.

Identiska prezentācija tika skatīta valdībā arī pirms nedēļas. Toreiz ziņotie dati bija aktualizēti 15.janvārī, bet šodien prezentētie aktualizēti 22.janvārī.

Arī šoreiz prezentācijā atsevišķi iedalīti tādi IAL kā respiratori, ķirurģiskās maskas, halāti/virsvalki, priekšauti, nesterilie cimdi, sejas ekrāni, aizsargbrilles.

Slimnīcu nosaukumi prezentācijā nav atklāti, taču no 40 slimnīcām 11 iestādēm respiratoru krājumi pietiek aptuveni divām trīs nedēļām. Pagājušajā nedēļā valdībā tika ziņots, ka respiratori šādam laikam pietrūkst 12 iestādēm.

Halāti/virsvalki aptuveni divām trīs nedēļām pietiek 12 iestādēm, bet divām iestādēm - vien tikai aptuveni nedēļai.

Priekšauti aptuveni trīs nedēļām pietiek četrām slimnīcām, bet divām iestādēm vien aptuveni nedēļai.

Nesterilo cimdu krājumi tāpat kā iepriekšējā reizē divu trīs nedēļu periodam ir sešām slimnīcām.

Savukārt sejas ekrāni un aizsargbrilles divu trīs nedēļu periodam pietiek sešām slimnīcām, savukārt trīs iestādēm vien aptuveni nedēļai.

Vislabākā situācija joprojām vērojama ar ķirurģisko masku krājumiem. Šajā pozīcijā minētais IAL pietiek no viena līdz trīs mēnešiem vai pat vēl ilgāk.

Pārējām Latvijas slimnīcām visi minētie IAL pietiek no viena līdz trīs mēnešiem vai pat vēl ilgāk.