Zatlers par Latvijas paviljonu Ķīnā dzirdējis daudz uzslavu

Valsts prezidents Valdis Zatlers atzinis, ka par Latvijas paviljonu Ķīnā ir dzirdējis daudz uzslavu, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses centrs.

Kā skaidro prezidenta kanceleja, īpaši tiekot izcelts Latvijas radošums un vēja tehnoloģiju izmantošana. "Mēs esam lepni par savu paviljonu. Es varu visiem Latvijā pateikt - Ķīnā daudzi zina, kas ir Latvijas paviljons, un visi zina, ka Latvijas paviljonā lido. Tā kā tas noteikti ir veiksmes stāsts," izteicies Zatlers.

"Mums ir izdevies pievērst uzmanību, un Latvijas vārdu Ķīnā zina daudz, daudz vairāk," piebilst Zatlers.

Kā jau ziņots, šodien starptautiskajā izstādē Šanhajā "World Expo 2010" Zatlers atklāja Latvijas Nacionālo dienu, kad visas dienas garumā visā izstādē ir izlikti Latvijas karogi un izstādes apmeklētāju galvenā uzmanība ir pievērsta tieši Latvijai.

Latvijas Nacionālās dienas atklāšanas pasākuma ceremonijā Latvijas Universitātes lektors Pēteris Pildegovičs prezentēja jauno "Ķīniešu-latviešu valodas vārdnīcu", ar muzikālu priekšnesumu uzstājās "Dabas koncertzāle". Latvijas paviljonā notika valsts prezentācija Nacionālas dienas viesiem un Ķīnas mediju pārstāvjiem.

Paceļot Latvijas karogu pie centra galvenās ēkas, oficiāli tika atklāta Latvijas Nacionālā dienā. Valsts prezidents pateicās gan Ķīnas varas iestādēm un Šanhajas pilsētas vadībai par izstāžu centra izveidi, gan arī Latvijas uzņēmumiem "Aerodium," "Mailītis A.I.I.M.,", "Latvijas Dzelzceļš", Ventspils un Rīgas Brīvostai, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai par Latvijas paviljona radīšanu un izstādes viesiem no visas pasaules doto iespēju izmēģināt laimes tehnoloģiju, lidojot ar vēja tuneļa palīdzību.

Turpinot savu uzrunu, Zatlers uzsvēra Latvijas, lai arī mazas, tomēr stratēģiski nozīmīgas valsts, lomu tilta nodrošināšanā starp austrumiem un rietumiem un aicināja ķīniešus to izmantot.

Latvijas Nacionālās dienas laikā notiek dažādi kultūras pasākumi ar mērķi veicināt Ķīnas un Latvijas sadarbību ekonomikas un kultūras jomā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja SIA "Aerodium" mārketinga direktors Ansis Egle, pasākuma norisi novērtējot kā sekmīgu.

Šovakar Zatlers apmeklēja arī Vestarda Šimkus koncertu Šanhajas Austrumu mākslas centrā un piedalījās Latvijas dalības starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" Šanhajā oficiālā pilnvarotā pārstāvja pieņemšanā.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais