Akcijas laikā dāvinās kafiju veciem ļaudīm

Šogad divu nedēļu laikā kopš akcijas "Mēs Jūs atceramies" sākuma ir savākta kafija 301 788 kafijas tasītēm veco un vientuļo cilvēku atbalstam, aģentūru LETA informēja akcijas rīkotāji.

Kā ziņots, "Mēs jūs atceramies" norisinās no 6.oktobra līdz 30.novembrim un tās laikā no katras Latvijā nopirktās "Merrild" kafijas paciņas kafija divām tasītēm tiks ziedota veciem un vientuļiem cilvēkiem. Pēc tam ar sakrāto kafiju Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) dosies apciemot vecos cilvēkus, lai pie kafijas tases dāvātu uzmanību un sirsnīgu sarunu.

Sirmgalvju apciemojumi visā Latvijā sāksies pēc 1.novembra.

Šogad tiek piedāvāta iespēja ieteikt kādu vecu cilvēku, kurš būtu jāapciemo. Lai to izdarītu, mājaslapā "www.merrildlabdariba.lv" jāuzklikšķina uz "Ieteikt vecīti" un jāaizpilda anketa, un LSK kopā ar "Merrild kafiju" dosies viņu apciemot.

Jau ziņots, ka labdarības akciju "Mēs Jūs atceramies" otro gadu rīko "Merrild Kaffe" sadarbībā ar LSK un tās mērķis ir atcerēties par līdzās esošiem veciem un vientuļiem cilvēkiem.

"Merrild Kaffe" pārstāvis Baltijā Dzintars Līcis prognozē, ka cilvēku atsaucība šogad varētu būt lielāka nekā pagājušogad, kad tika savākti gandrīz 11 000 kafijas paciņu.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais