Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Apes novadā noticis traģisks ugunsgrēks

© Oksana Džadana/F64

Piektdienas vakarā ugunsgrēkā Apes novadā gājuši bojā divi cilvēki, bet vēl divi cietuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Informācija par ugunsgrēku saņemta plkst.21.08. Notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāva dzīvojamā ēka pilnā, 120 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji ēkā atraduši divus bojā gājušus cilvēkus. Savukārt līdzās esošā pirts ēkā atrasts vēl viens cietis cilvēks, kurš bija spējis no degošās ēkas izkļūt pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Tāpat ugunsgrēkā cietis cilvēks, kurs bija mēģinājis iekļūt degošajā ēkā pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Abi nodoti mediķu aprūpē.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis 29 izsaukums, no tiem 13 bijuši uz ugunsgrēkiem, 13 - uz dažāda veida glābšanas darbiem, bet vēl trīs bijuši maldinājumi. Ugunsgrēks Apes novadā bija vienīgais, kurā gājuši bojā vai cietuši cilvēki.

Piektdien plkst.6.30 saņemts izsaukums uz Olaini, kur 60 kvadrātmetru platībā degusi vienstāva dārza māja ar piebūvi. No ēkas vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās evakuējušies trīs cilvēki.

Īsi pirms plkst.11 izcēlies ugunsgrēks Bauskas novada Codē, kur trīsstāvu dzīvojamās ēkas bēniņos aizdedzies siltumizolācijas materiāls piecu kvadrātmetru platībā. No ēkas evakuējušies 15 cilvēki.

Vakarā plkst.20.02 saņemts izsaukums uz Valmiermuižu, kur divstāvu dzīvojamās ēkas otrā stāva dzīvoklī degusi grīda piecu kvadrātmetru platībā. Arī no šīs ēkas evakuējušies 15 cilvēki vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.