Tele2 peļņa samazinājusies par 16%

SIA Tele2, telekomunikāciju operators, EBITDA radītājs Latvijā 2010.gada trešajā ceturksnī bija 7.5 miljoni latu, kas, salīdzinot ar pērnā gada trešo ceturksni, ir par 16% mazāk, biznesa portālu BNN informēja Tele2 sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa.

Apgrozījuma un EBITDA samazinājums saistīts ar starpsavienojuma tarifu izmaiņām saskaņā ar ES prasībām, kā arī ar konkurenci mobilo sakaru industrijā Latvijā, norādīts Ieguldot uzņēmuma ilgtermiņa attīstībā, investīcijas infrastruktūrā trešajā ceturksnī ir bijušas par 25% lielākas salīdzinot ar 2009. gada trešo ceturksni.

Ieguldot uzņēmuma ilgtermiņa attīstībā, investīcijas infrastruktūrā trešajā ceturksnī ir bijušas par 25% lielākas salīdzinot ar 2009. gada trešo ceturksni, liecina Tele2 dati.

Kopumā uzņēmums ir apmierināts ar rezultātiem, tā kā tie pārsnieguši sākotnējās prognozes.

Tele2 AB Grupas peļņa šā gada trešajā ceturksnī pēc EBITDA bija 2.75 miljardi Zviedrijas kronu (208.5 miljoni latu), kas ir par 13% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā ceturksnī. Tele2 AB Grupas finanšu sniegumu noteica vairāki aspekti – darbības strauja paplašināšana Krievijā (1.17 miljons jaunu klientu un EBITDA pieaugums), mobilo pakalpojumu ieņēmumu pieaugums par 10% Zviedrijā, tirgus atlabšana Baltijas reģionā un turpmāka biznesa izaugsme Horvātijā, kā arī konsekventa un veiksmīga ekspansijas turpināšana korporatīvajā segmentā Rietumeiropā.

Tele2 AB Grupa trešajā ceturksnī strādāja ar 10.01 miljardu Zviedrijas kronu (758.8 miljonu latu) apgrozījumu, kas ir par 2% vairāk, salīdzinot ar pērnā gada trešo ceturksni.

Līdz šim Tele2 ir ieguldījis investīcijas vairāk nekā 130 miljonu latu apjomā infrastruktūras attīstībā. Tele2 tīkls ir pieejams 99.6% Latvijas iedzīvotāju.

* EBITDA – peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais