Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Zobārsti gatavi iesaistīties vakcinēšanā pret Covid-19

© Imago images/Scanpix/LETA

Ja ir tāda vajadzība, zobārsti ir gatavi iesaistīties sabiedrības vakcinēšanā pret Covid-19, sacīja Latvijas Zobārstu asociācijas prezidents Andis Paeglītis.

Viņš uzsvēra, ka zobārsts ir spējīgs veikt injekcijas, jo dara to ikdienā.

Viņaprāt, galvenais izaicinājums ir nevis zobārstu spējas vakcinēt cilvēkus, bet gan telpas, kurās vakcinēšana notiks.

"Zobārstniecības kabinets nav tā labākā vieta, jo tajā nav paredzēta vieta, kurā pacientu atstāt novērošanai," teica Paeglītis.

Kā vēstīts, trešdien preses konferencē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) atzina, ka visaptverošas vakcinācijas pret Covid-19 veikšanai plānots mobilizēt visus iespējamos ar medicīnas nozari saistītos profesionāļus.

Viņš atzina, ka, sākot vakcināciju, tās jauda nebija pietiekama, bet tagad situācija uzlabojas. Taču, kad tiks sākta visaptveroša vakcinācija, būs jāsasniedz pavisam cits vakcinācijas jaudas līmenis, teica ministrs, uzsverot, ka no marta Latvijā būtu jāspēj savakcinēt 100 000 cilvēku nedēļā.

Viņš teica, ka tas prasīs pārkārtot darbu industriālā mērogā un lai to paveiktu, tiks mobilizēti visi iespējamie profesionāļi, kuri saistīti ar medicīnu, ieskaitot, piemēram, ginekologus, aptieku darbiniekus un citus.

Ministrs piebilda, ka tiks rīkotas apmācības un tiks saglabāta mediķu uzraudzība vakcinācijas procesam.

Pavļuts atgādināja, ka vakcinācijas īstenošanai pašlaik tiek veidots vakcinācijas štābs, kas ikdienā nodarbosies tikai ar šī procesa organizēšanu.