Kariņš par jauno veselības ministru: Viņš ir kompetents, viņa plāns un redzējums ir pareizs

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Premjerministrs Krišjānis Kariņš LTV raidījumā "Rīta panorāma" atzina, ka vakar valdībai veselības ministrs Daniels Pavļuts prezentēja jauno vakcinācijas plānu.

"Es domāju, ka mums ir jauns un kompetents veselības ministrs," atzina premjerministrs, sakot, ka Pavļuts vēlējās pārveidot jau izstrādāto vakcinācijas plānu.

Daniels Pavļuts izstrādājis jaunu vakcinācijas plānu, lai varētu nodrošināt masu vakcināciju pēc iespējas īsākā laika posmā.

Premjerministrs atzina, ka Pavļuta ideja ir izveidot īpašu biroju, kas nodrošinātu ātrāku vakcinēšanas procesu. Plānots, ka šis birojs darbu varētu sākt jau šīs nedēļas beigās.

Lai nodrošinātu ātrāku vakcinēšanu, īpaši izveidotos birojos tiks piesaistīts plašs personāls, ne tikai medicīnas personāls. Sākot no informācijas tehnoloģijas personām līdz pat bruņotajiem spēkiem, kas nodrošinās loģistikas pakalpojumus.

Kariņš atzina, ka svarīgi ir tas, ka beidzot tiks nozīmēti konkrēti cilvēki, kuri būs atbildīgi par vakcināciju. Biroju darbībā tiks iesaistīti visi, kas var nodrošināt ātru un laicīgu vakcināciju.

Premjerministrs uzsvēra, ka Latvijā ir ļoti daudz cilvēku, kuri ir pietiekami kvalificēti, lai potētu cilvēkus. Potēšanu ir plānots nodrošināt gan lielos vakcinācijas centros, gan mazākos kabinetos.

"Viņa plāns un redzējums ir pareizs," par specializēto kabinetu izstrādi atzina Kariņš. Vakar ministru kabinets akceptēja ideju, rīt valdība sēdē tiks pieņemtas un izskatītas visas juridiskās detaļas.