Veselības aprūpes asociācijas biedri sešos mēnešos gatavi vakcinēt 1,8 miljonus cilvēku

© AP/Scanpix/Leta

Veselības aprūpes darba devēju asociācija (VADDA), izvērtējot savu biedru pieredzi, kapacitāti un sadarbībā ar citiem partneriem - ģimenes ārstiem, pašvaldībām un uzņēmumus pārstāvošām organizācijām, ir gatava sešos mēnešos nodrošināt 1,8 miljonu cilvēku vakcināciju pret Covid-19, informēja asociācijā.

VADDA pauž gatavību nodrošināt vakcinācijas ātrumu līdz pat 75 000 administrētu devu nedēļā, ja ir pieejamas vakcīnas un pārskatīts procesa administratīvais slogs.

Organizācijas biedru, privātās ārstniecības iestāžu, kas sniedz ambulatoros pakalpojumus Latvijā, 20 gadu pieredze un organizācijas biedru iespējas ļaujot nodrošināt šādu apmēru, gan piedāvājot vakcinācijas kabinetus, gan tajos nepieciešamos apstākļus, gan iespējas nodrošināt vakcināciju izbraukumos.

VADDA izpilddirektore Ināra Pētersone pauž gatavību nodrošināt visu, kas vajadzīgs efektīvai un apjomīgai vakcinācijai. "Vienīgais, kas nepieciešams, lai nodrošinātu vakcinēšanu - jāpārskata administratīvais slogs vakcinēšanas prasībām un jāļauj vakcinēt maksimāli plašas sabiedrības grupas. Nodrošiniet vakcīnas, dodiet zaļo gaismu, mēs izdarīsim," sola Pētersone.

Asociācija ir iesniegusi Veselības ministrijā priekšlikumus, kas ļauj vienkāršot vakcinācijas procesu, vienlaikus nodrošinot visus nepieciešamos apstākļus raitai un koordinētai Latvijas iedzīvotāju vakcinācijai.

Par VADDA biedru spēju efektīvi reaģēt pandēmijas apstākļos liecina tās biedru pieredze izvērst Covid-19 testēšanas apjomu līdz 12 000 testiem dienā, ar potenciālu to vēl palielināt.

VADDA pārstāvēto biedru sniegtie pakalpojumi ir veselības aprūpes pakalpojumi kā Latvijas iedzīvotājiem, tā pacientiem no citām valstīm.