Uz divām Augstākās tiesas senatora amata vietām pieteikušies trīs kandidāti

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Uz divām Augstākās tiesas (AT) senatora amata vietām Civillietu un Administratīvo lietu departamentos ir pieteikušies trīs kandidāti, pastāstīja Augstākās tiesas (AT) Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Viņa teica, ka divi kandidāti ir pieteikušies uz Civillietu departamenta senatora vakanci, bet viens - uz Administratīvo lietu departamenta senatora vakanci.

Zvejniece sacīja, ka Civillietu departamentā vakance ir pašreizējā AT priekšsēdētāja bijusī vieta, bet Administratīvo lietu departamentā vakanci iepriekš aizpildīja pienākumu izpildītāji uz laiku.

Kā ziņots, abu amatu kandidātiem jāatbilst likuma "Par tiesu varu" 54., 55.panta prasībām. Tiem jābūt ar nevainojamu reputāciju, vismaz desmit gadu darba pieredzei tiesneša amatā, kā arī vismaz 40 gadus veciem.

Uz amatu nevar kandidēt personas, kuras agrāk sodītas par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, pret kurām kriminālprocess izbeigts uz nereabilitējoša pamata, kā arī personas, pret kurām sākta kriminālvajāšana.

Latvijā

Ņemot vērā jau pirmajās dienās konstatētās problēmas, saprotams, ka Rēzeknes problēmu risināšanai darba būs pilnas rokas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rēzeknes domes pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.