Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Latvijā

Pērn 100 Latvijas jaundzimušie saņēma īpašos zīdaiņu pūrus

© Reuters/Scanpix/Leta

Labdarības iniciatīvā "Atbildīga izvēle no pirmās dzīves dienas" pērn 100 Latvijas jaundzimušie saņēma īpašos zīdaiņu pūrus ar pirmajām drēbītēm un higiēnas precēm, informēja vieni no iniciatīvas organizētājiem, degvielas tirgotāja SIA "Neste Latvija", pārstāvji.

Pērn "Neste" zīmols atzīmēja 30 gadu darbību Latvijā un savā jubilejā dāvināja īpašos "Neste zīdaiņa pūriņus" tiem mazuļiem, kas piedzima Rīgas Dzemdību nama katra mēneša 30.datumā sākot no jūnija. Pūrus kopumā saņēma 59 zēni un 41 meitene, no kuriem četri bija dvīnīšu pāri.

Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova pauda, ka, braucot mājās no Dzemdību nama, jaunie vecāki līdzi ved visdārgāko dāvanu - jaundzimušo bērniņu. Tām ģimenēm, kuras ieguva šos zīdaiņu pūrus, tika dāvātas papildu pozitīvas emocijas un, protams, materiāls atbalsts.

Akciju veica "Neste Latvija" sadarbībā ar Rīgas Dzemdību namu.

"Neste Latvija" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 15,029 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 340,577 miljoni eiro, bet peļņa - 10,151 miljons eiro. "Neste Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā "Neste Affiliate".