"Veselības centru apvienības" valdē iecelts Aleksejs Derovs

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Ambulatoro medicīnas pakalpojumu sniedzējas AS "Veselības centru apvienība" (VCA) valdē ievēlēts Aleksejs Derovs, informēja uzņēmuma pārstāve Līga Ribinska.

VCA valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa norāda, ka uzņēmums turpina strauju attīstību ambulatoro pakalpojumu jomā Latvijā.

"Tādēļ zinošas, mūsdienīgas veselības aprūpes vajadzības izprotošas medicīnas autoritātes pievienošanās mūsu uzņēmuma valdei uzlūkojama par jaunu soli ambulatoro pakalpojumu kvalitātei mūsu uzņēmumā," skaidro Lapiņa.

Derovs ir ārsts-internists, gastroenterologs ar Eiropas diplomu gastroenteroloģijā un hepatoloģijā, medicīnas zinātņu doktors, Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors ar vairāk nekā desmit gadu ilgu pedagoģisko un akadēmisko stāžu, kā arī vairāk nekā 100 zinātnisko publikāciju autors. Viņš arī ir Latvijas Zinātņu padomes eksperts, dažādu profesionālu starptautisko organizāciju nacionālais pārstāvis.

Tāpat Derovs piedalījies vairāku zinātnisko un klīnisko projektu īstenošanā, bijis ilggadējs Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un nutrīcijas klīnikas vadītājs.

VCA valdē darbu turpina valdes priekšsēdētāja Lapiņa un valdes loceklis Zigurds Lasovskis. VCA padomes priekšsēdētājs ir Josifs Apts, padomes priekšsēdētāja vietnieks - Aleksandrs Livšics, bet padomes locekļi ir Jeļena Ņikitina un Dins Šmits.

VCA ir viena no veselības uzņēmumu grupas "Repharm" kompānijām, kas apvieno vairāk nekā desmit ambulatorās medicīnas iestādes. Grupā ietilpst arī zāļu lieltirgotava AS "Recipe Plus", ar zīmolu "Mēness aptieka" strādājošais aptieku tīkls AS "Sentor farm aptiekas", laboratorijas un medicīnisko izmeklējumu veicēja SIA "Centrālā laboratorija" un farmaceitisko preparātu ražotāja AS "Rīgas Farmaceitiskā fabrika".

Kā liecina "Firmas.lv" dati, VCA neto apgrozījums 2019.gadā bijis 31,8 miljoni eiro, savukārt peļņa - 2,69 miljoni eiro. dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Uzņēmumu grupas "Repharm" patiesie labuma guvēji ir Josifs Apts, Sergejs Korņijenko, Andrejs Leibovičs, Aleksandrs Livšics, Mihails Lurje, Jeļena Ņikitina, Jānis Oskerko un Roberts Tavjevs, liecina "Firmas.lv" informācija.

Svarīgākais