Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

VSAC vadītājs: Darbiniekus motivē vakcinēties gan pieredzētās klientu nāves, gan kolēģu pieredze

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ir cerība, ka klientu vēlme vakcinēties pret Covid-19 būs katalizators arī darbiniekiem, un pieaugs to skaits, kas izvēlēsies saņemt poti, atzina valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Zemgale" direktors Kristaps Keišs.

Viņš stāstīja, ka VSAC filiālēs veikta jau atkārtota darbinieku aptauja par vēlmi vakcinēties pret Covid-19 darba vietā. "Aptauju rezultāti parādīja sabiedrības spoguli," atzina Keišs, skaidrojot, ka pirmajā aptaujā vēlmi izrādīja mazāk darbinieku, bet vēlāk, kad sākta mediķu vakcinēšana un viņi ar savu pieredzi dalījušies sociālajos tīklos, vēlmi vakcinēties izteikuši aptuveni 70% darbinieku, bet daļa vēl domā.

"Cilvēki labi saprot, ka tā mums ir vienīgā reālā izeja," pauda VSAC vadītājs.

VSAC darbiniekus motivē vakcinēties gan pieredzētās klientu nāves, gan pašu kolēģu pieredze un veselības sarežģījumi, saslimstot ar Covid-19. "Klientu aiziešanu grūti pārdzīvot gan klientiem, gan darbiniekiem. Un arī paši darbinieki realitātē redz, kā kolēģiem grūti elpot Covid-19 dēļ," atzina Keišs.

Pagaidām plānots, ka VSAC darbinieku vakcinēšana notiks janvāra beigās. VSAC strādājošie vēlētos, lai process norisinātos uz vietas filiālēs, taču Keišs solīja, ka nepieciešamības gadījumā darbinieki tiks nogādāti uz tuvāko vakcinēšanas kabinetu.

Atsaucība vakcinēšanai klientu vidū ir vēl lielāka, un Keišs pieļāva, ka tā sasniegs 99%. Viņaprāt, tas saistīts ar īpašiem drošības apstākļiem, kādos klientiem nākas pavadīt teju gadu.

"Viņi redz, ka nenotiek nodarbības, ēdināšana notiek plūsmās, klienti nevar aiziet pie sava drauga blakus ēkā," uzskaitīja Keišs. Pēc viņa paustā, tieši iespēja, ka vakcīna ļaus atkal tikt makšķerēt, sēņot vai rīkot futbola sacensības starp filiāļu iemītniekiem motivē klientus.

"Ļoti ceru, ka tas darbosies arī kā katalizators darbiniekiem," minēja Keišs.