Nākamnedēļ Saeima diskutēs par gultasvietu noslodzi slimnīcās un vakcinācijas plānu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Nākamajā nedēļā notiks Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde, kurā paredzēts diskutēt par Covid-19 pacientiem paredzēto gultasvietu noslodzi slimnīcās.

Tāpat komisijas sēde plānots apspriest vakcinācijas pret Covid-19 plānu.

Darbakārtībā ietverts arī jautājums par situāciju valsts sociālās aprūpes centros, kā arī plānots runāt par situāciju Daugavpils reģionālajā slimnīcā saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19.

Komisijas sēdē, kas videokonferences formātā notiks 12.janvārī plkst.9, aicināti piedalīties Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra, Zāļu valsts aģentūras, Latvijas Slimnīcu biedrības, Latvijas Lielo slimnīcu asociācijas, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Jauno ārstu asociācijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas pārstāvji.

Kā ziņots, ceturtdien Latvijā slimnīcās ievietoti 155 ar Covid-19 sasirgušie, kas ir otrais līdz šim lielākais vienā dienā stacionēto pacientu skaits, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Patlaban stacionāros ārstējas kopumā 1166 Covid-19 pacienti. No visiem stacionētajiem 1092 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 74 - ar smagu slimības gaitu, kas ir līdz šim lielākais smagā kondīcijā stacionēto Covid-19 pacientu skaits.

Ceturtdien Latvijā atklāti 1237 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, bet 11 sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Starp mirušajiem viens cilvēks ir vecumā no 55 līdz 60 gadiem, vēl trīs - vecumā no 60 līdz 70 gadiem, četri - vecumā no 70 līdz 80 gadiem, trīs - vecumā no 80 līdz 90 gadiem.

Līdz šim Latvijā ziņots par 801 Covid-19 pacienta nāvi. Miruši nepilni 1,68% no reģistrētajiem inficētajiem.

Svarīgākais