Covid-19: sola ieviest sociālās aprūpes centru darbinieku ikdienas testēšanu

© PA/Scanpix/Leta

Līdz ar plašāku vakcināciju atbrīvojoties Covid-19 testēšanas jaudām, Latvijā iecerēts ieviest sociālās aprūpes centru darbinieku ikdienas testēšanu, šorīt Latvijas Radio pastāstīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atzina, ka Labklājības ministrijas pārraudzībā esošajos sociālās aprūpes centros joprojām tiek konstatēti plaši Covid-19 uzliesmojumi, tomēr viņš bija atturīgs vērtējumos par labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) darbu.

Kariņš vērtēja, ka labklājības nozarei cīņā pret Covid-19 ir vairāki izaicinājumi, piemēram, ar dažiem darbiniekiem, kas atsakās lietot sejas maksas vai ievērot citas epidemioloģiskās prasības, tostarp kādā gadījumā Zemgalē šāds darbinieks atlaists.

Esot problēmas arī ar darbinieku testēšanu uz Covid-19. Pēc premjera stāstītā, tiek apsvērta nedaudz mazāk precīzo Covid-19 antigēnu testu ieviešana ikdienas lietošanā sociālās aprūpes centru darbiniekiem, lai mazinātu riskus pansionātos ievazāt jauno koronavīrusu, jo ir skaidrs, ka slimību pie tajos mītošajiem senioriem "atnes kāds no malas".

Kariņš vērtēja, ka kopumā regulējums nozarei esot labs, bet no ministrijas puses agresīvāk jāuzstāj, lai esošās drošības prasības tiešām tiek izpildītas. Cik lielā mērā Covid-19 izplatīšanās pieļaušana pansionātos ir ministres vaina, Kariņam esot grūti pateikt.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.