Levits uzskata, ka Pavļuts ir labi kvalificēts veikt veselības ministra pienākumus

© Ģirts Ozoliņš/F64

Jaunais veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir labi kvalificēts veikt šos pienākumus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Egils Levits, atkārtojot, ka šobrīd prioritāte ir nodrošināt visu iedzīvotāju ātru vakcināciju pret Covid-19.

Viņš uzsvēra, ka Pavļuts ir pieredzējis politiķis, strādājis arī valdībā un vadījis parlamenta frakciju.

Levits atgādināja, ka galvenais uzdevums, kas bija arī domstarpību avots starp Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un nu jau bijušo veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP), ir jaunais pret Covid-19 vakcinācijas plāns. "Esmu drošs, ka tas tiks ātri un efektīvi sagatavots," pauda prezidents, uzsverot, ka ir jābūt skaidrai izpildei, tās uzraudzībai, atbildībai un sistēmai, lai vakcīnas nepaliktu ledusskapī, bet cilvēki tiktu ātri vakcinēti.

Prezidents domā, ka visus iedzīvotājus, kas vēlas vakcinēties, būtu jāvakcinē līdz vasaras vidum, tas varētu būt 30.jūnijs. Viņš atzina, ka vienīgais faktors, kas nav atkarīgs no Latvijas, ir laiks, kad vakcīnas tiek atvestas, bet pārējais ir atkarīgs no valsts.

"Tas ir militāram uzdevumam līdzīgs uzdevums, kur ātri un efektīvi jātiek ar šo uzdevumu galā, ar attiecīgu atbildību, disciplīnu un kontroli. Tas ir veselības ministra uzdevums un es esmu drošs, ka viņš ar to tiks galā," pārliecināts Levits.

Prezidents arī teica, ka vistuvākajā laikā tiksies ar Pavļutu.

Viņš arī piebilda, ka premjeram un līdzšinējai veselības ministrei jau ilgāku laiku bijuši dažādi uzskati. Savukārt komandas darbs prasa, ka tās kapteinim ir jārīkojas ātri un efektīvi, ja ilgstoši viņa enerģija aiziet, cīnoties ar vienu komandas locekli, kuram ir citi uzskati, sacīja Levits.

"Tādā gadījumā politiskā loģika, parlamentārā loģika prasa šo komandas locekli nomainīt," skaidroja prezidents, pateicoties Viņķelei par līdzšinējo darbu.

Kā vēstīts, šonedēļ Kariņš izteica neuzticību Viņķelei, kuras vietā jau stājies Pavļuts. Citu plānu mainīt vēl kādus valdības locekļus viņam neesot, lai arī visiem valdībā būtu "jāstrādā efektīvāk" un "komanda ir, kāda ir, Saeima ievēlēta, kāda nu ievēlēta", pauda premjers.

Svarīgākais