Valsts policijā par interešu konfliktu sodītas 47 personas

Šā gada pirmajā pusē Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojs (IDB) par interešu konflikta situāciju pieļaušanu ierosinājis 50 disciplinārlietas, kas ir par 35 vairāk nekā pērn šajā laikā. Trīs lietas izbeigtas, bet 47 lietās pieņemti lēmumi par disciplinārsoda piemērošanu.

Kā liecina VP pieejamā informācija, ko apkopojis IDB, šā gada pirmajā pusgadā kopumā VP struktūrvienībās saņemti 887 iesniegumi un sūdzības par policijas darbinieku iespējamiem likumpārkāpumiem.

Šogad salīdzinājumā ar 2008.gada pirmo pusgadu ir samazinājies VP struktūrvienībās ierosināto disciplinārlietu skaits. Proti, šogad pirmajos sešos mēnešos ierosinātas 222 disciplinārlietas, kas ir par 34 mazāk nekā pērn minētajā laika posmā.

No šīm lietām 170 tika sāktas saistībā ar iesniegumu un sūdzību izskatīšanu, bet 13 gadījumos tika piemērots saīsinātais process.

IDB arī atzīmē, ka šogad pie disciplinārās atbildības saukto darbinieku skaits ir samazinājies par 23 darbiniekiem. Pirmajā pusgadā kopumā sodīti 217 policijas darbinieki.

Par dienesta pienākumu nepildīšanu šā gada pirmajā pusgadā tika ierosināta 141 disciplinārlieta, 24 izbeigtas, bet 138 gadījumos pieņemti lēmumi par disciplinārsoda piemērošanu.

Par profesionālās ētikas un uzvedības normu neievērošanu tika ierosinātas 30 disciplinārlietas, izbeigtas - septiņas, bet 29 gadījumos pieņemti lēmumi par disciplinārsoda piemērošanu.

Savukārt par vardarbību pret personu tika ierosinātas divas disciplinārlietas, kuru izmeklēšanas laikā pieņemts viens lēmums par disciplinārsoda piemērošanu.

IDB atzīmē, ka šā gada pirmajā pusē neviena disciplinārlieta netika ierosināta vai izbeigta un netika pieņemts neviens lēmums par disciplinārsoda piemērošanu par pieļauto disciplinārpārkāpumu, kas bijis saistīts ar dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgos nolūkos un ar dienesta informācijas nepamatotu izpaušanu vai tās nesēja nozaudēšanu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais