Sāk rādīt filmas par seksuālajām minoritātēm

Šodien kinoteātrī "K-Suns" tiks rādīta Slovēnijas mākslas filma "Robežsargs". Šī ir pirmā filma, kas tiek rādīta ar mērķi Latvijas kino apmeklētājus iepazīstināt ar mākslas un dokumentālajām filmām par seksuālo minoritāšu tematiku.

Lai īstenotu minēto mērķi, lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība "Mozaīka" sadarbībā ar kinogaleriju "K-Suns" nodibinājusi Kino klubu.

Kino klubs būs kā "Mozaīkas" ikgadējo kino dienu papildinājums, un filmas tiks demonstrētas katra mēneša pēdējā svētdienā kinogalerijā "K-Suns".

Šodien tiks rādīta filma, kas Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā 2002.gadā ieguvusi prestižo Manfreda Zalcgēbera balvu, kā arī tika atzīta par 2003.gada labāko mākslas filmu Sanfrancisko starptautiskajā lesbiešu un geju kinofestivālā.

Filmas centrā ir trīs studentes no Ļubļanas, kas kādu vasaru nolemj doties braucienā ar laivām pa idillisko upi Kolpu pierobežas rajonā ar Horvātiju. Šis brauciens ātri pārvēršas par izaicinājumu gan viņu priekšstatiem par pasauli, gan arī viņu pašu seksualitātei. Robeža starp Slovēniju un Horvātiju lielā mērā kļūst arī par robežu starp tīņa gadiem un pieaugušo pasauli.