Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Atgriežoties Latvijā no Apvienotās Karalistes, personām būs jāveic Covid-19 tests

© Pexels

Atgriežoties Latvijā no Apvienotās Karalistes, personām būs jāveic Covid-19 tests, trešdien lēma Ministru kabinets.

Atbilstoši Eiropas Komisijas rekomendācijām no 1.janvāra tiks atjaunoti pasažieru pārvadājumi uz un no Apvienotās Karalistes.

Tomēr sabiedrība tiek aicināta ņemt vērā, ka joprojām pastāv sabiedrības veselības apdraudējums saistībā ar Covid-19 jaunā paveida izplatību, tādēļ Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs rekomendē nodrošināt pēc iespējas plašāku personu, kas ieradušās no šī jaunā koronavīrusa paveida plaši skartajām teritorijām, testēšanu un viņu veselības stāvokļa novērošanu, lai nodrošinātu operatīvu saslimšanas gadījumu noteikšanu un inficēto personu kontaktpersonu apzināšanu.

Līdz ar lidojumu atjaunošanu no Apvienotās Karalistes tiek noteikts pienākums ieceļotājiem no šīs teritorijas lidostā veikt Covid-19 laboratorisko testēšanu, proti, lidostā tiks organizēta paraugu noņemšana laboratoriskajai testēšanai un šo paraugu nogādāšana laboratorijā, lai operatīvi veiktu to laboratorisko izmeklēšanu.

Minēto personu laboratoriskā izmeklēšana uz Covid-19 tiks veikta par valsts budžeta līdzekļiem. Gadījumā, ja persona varēs dokumentēti apliecināt, ka ir izslimojusi Covid-19 vai tuvāko 72 stundu laikā jau veikusi testēšanu, persona varēs neveikt testu lidostā.

Kā vēstīts, ņemot vērā ziņas par jaunu Covid-19 paveidu, Latvija, līdzīgi kā citas Eiropas valstis, aizliedza pasažieru pārvadājumus uz Lielbritāniju no 21.decembra līdz 1.janvārim.