Latgalē un Vidzemē šorīt autoceļi apledo; diena solās būt saulaina

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Agrā trešdienas rītā Latgalē un Sēlijā ir skaidrs laiks, debesis skaidrojas arī daudzviet Zemgalē un Vidzemē, tādēļ pastiprināti apledo ceļi, liecina meteoroloģiskā informācija. Kurzemē vietām nedaudz īslaicīgi līst. Pūš mērens dienvidu vējš, piekrastē vietām brāzmās līdz 20 metriem sekundē.

Trešdien, 30.decembrī, daudzviet Latvijā uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi. Priekšpusdienā turpināsies ceļu apledošana zem skaidrām debesīm, līdz ar saulrietu vietām no jauna veidosies apledojums.

Pievakarē dažviet valsts centrālajā un austrumu daļā, sākot no dienvidiem, gaidāms lietus un slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš. Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Rīgā trešdien uzspīdēs saule, vakarā iespējams neliels lietus. Dienvidu vējš kļūs lēnāks un pievakarē iegriezīsies no dienvidaustrumiem. Gaisa temperatūra +3 grādi. Palielinās anticiklona atzara ietekme, bet no dienvidiem tuvojas zema spiediena ieplaka ar nokrišņiem un miglu. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 997 hektopaskāliem Ventspilī līdz 1007 hektopaskāliem Dagdā.

Šorīt Latgalē un Vidzemē apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja SIA "Latvijas valsts ceļi".

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 89 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas no Vangažiem līdz Līgatnei, Valmieras šosejas no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Daugavpils šosejas no Saulkalnes līdz Pāterniekiem, kā arī uz Rēzeknes šosejas no Jēkabpils līdz Varakļāniem, uz Grebņeva - Medumi šosejas no Bērzgales līdz Medumiem, uz Daugavpils apvedceļa visa maršruta garumā un uz Kokneses šosejas visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Limbaži, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.