Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Brīdina par slideniem grants autoceļiem daudzviet Latvijā

© Kaspars Krafts/F64

Mainīgo laika apstākļu ietekmē daudzviet Latvijā grants autoceļi ir slideni, atzīmēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka ziemas periodā grants autoceļi tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu, kas mainīgos laika apstākļos var apledot.

Grants autoceļi pārsvarā ir vietējās nozīmes ceļi, kuriem, vadoties pēc satiksmes intensitātes un citiem faktoriem, ir noteikta C vai D uzturēšanas klase.

Atbilstoši regulējumam grants autoceļu apstrādes laiks ar pretslīdes materiāliem netiek normēts un ceļu uzturētāji veic apstrādi ar pretslīdes materiāliem tikai satiksmei bīstamākajos posmos. Slīdamības mazināšanai uz grants autoceļiem kaisa smilti vai sīkšķembas, kā arī veido rievas apledojumā. Virsmas rievošanu var veikt uz grants autoceļiem ar vismaz piecu centimetru sniega vai apledojuma biezumu.

Ceļu uzturētāji aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.