Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā ražos militāriem mērķiem paredzētus bezceļu elektriskos skrejriteņus

© Ekrānšāviņš no video

Nākamgad janvārī Latvijas uzņēmums SIA "Wolftrike" plāno sākt militāriem mērķiem paredzēto bezceļu elektrisko skrejriteņu "Mosphera" ražošanu, pavēstīja uzņēmuma "Wolftrike" dibinātājs Klāvs Ašmanis.

Viņš pauda, ka skrejritenis būs iegādājams arī personīgām vajadzībām, un pirmie tā eksemplāri pie klientiem nonāks maijā.

Kompānijas "Wolftrike" līdzdibinātājs atzīmēja, ka skrejriteņa izmantošanas veids ir plašs. "Šos universālos elektriskos skrejriteņus varēs izmantot gan patrulēšanai, gan arī militāro bāžu un pagaidu lidostu iekšējai mobilitātei. Tā funkcionalitāti uzsver tas, ka skrejritenim būs iespēja pieslēgt speciāli aprīkotu piekabi ar augstu kravnesību, ar kuru pārvietot cilvēkus un tehniku," teica Ašmanis.

Par iedvesmu "Mosphera" skrejritenim kalpojis MTB velosipēds un krosa motocikls. "Tas ir unikāls ar savu izturīgo rāmi un balstiekārtas gājienu, kas ļauj komfortabli braukt ne vien pa gludu asfaltu, bet arī nelīdzenu segumu un bezceļiem. Tādēļ arī atšķirībā no ierastajiem skrejriteņiem "Mosphera" ir pieejams ar dažādu riepu klāstu - ielas, bezceļu un pat radžu riepas ledainam segumam. Viens no svarīgākajiem elementiem elektriskiem transporta līdzekļiem ir attālums, ko iespējams veikt ar vienu uzlādi. Ar pilnu akumulatoru var nobraukt 100 kilometrus, bet ir iespējams pievienot vēl vienu tāda paša izmēra akumulatoru, divkāršojot ar vienu uzlādi iespējamo nobraukumu," sacīja Ašmanis.

Tāpat viņš pauda, ka "Mosphera" atšķiras arī ar to, ka tajā izmantots BLDC elektrodzinējs ar ķēdes pievadu, kas ar dažādu zobratu palīdzību ļauj pateicīgāk mainīt ātruma vai griezes momenta jūtību un sadalījumu.

Ašmanis norādīja, ka projektā ieguldīto investīciju apjomu nav iespējams noteikt. Kā potenciālos noieta tirgus uzņēmuma dibinātājs minēja NATO dalībvalstis, kā arī citas Eiropas valstis. Lielu interesi par skrejriteni izrādījuši gan Latvijas, gan citu Eiropas valstu lauksaimnieki.

No 1.decembra uzņēmums pieņem pirmos priekšpasūtījumus skrejritenim. Plašāka informācija par elektrisko skrejriteni "Mosphera" atrodama tā mājaslapā "www.mosphera.com".

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Wolftrike" apgrozījums 2019.gadā bija 76 851 eiro, bet peļņa sasniedza 16 387 eiro.

Kompānija dibināta 2018.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro. Kompānijas īpašnieki ir Ašmanis (50%) un Ulams Mazulis (50%).