Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ziemassvētkos klausāmi dažādi koncerti attālināti

© Dāvis Ūlands/F64

Šogad Ziemassvētkos iespējams vairākus svētku koncertus baudīt attālināti.

Īpašu tiešsaistes Ziemassvētku koncertā "Tā skan satikšanās" Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies Ieva Kerēvica, Ralfs Eilands, Kaspars Zemītis un Beate Zviedre, un ikviens interesents to varēs baudīt "Tele2" Facebook un YouTube kanālā 25.decembrī plkst. 19.00.

Mūziķi ir sagatavojuši īpašu programmu, kas ļaus klausītājiem sajust patiesas Ziemassvētku emocijas, kas uzlabos noskaņojumu gada tumšākajā laikā.

"25.decembrī, Ziemassvētkos mēs tiksimies mūzikā un svētku noskaņā. Koncertā izskanēs gan pavisam nesen tapuši skaņdarbi un oriģinālkompozīcijas, gan Ziemassvētku klasika jaunās skaņās un interpretācijās. Tās ir mūziķiem mīļas un tuvas melodijas, kas aktuālas un svarīgas tieši šobrīd. Un varam teikt - jā, tieši tā skan mūsu satikšanās Ziemassvētkos," atzīst koncerta producents Māris Briežkalns.

Šogad svētki būs klusāki nekā citkārt - svinības notiks šaurā lokā, izpaliks balles un kolektīvu svinības. Apstākļi ir jauni, taču mūsu sirdis turpina vēlēties to pašu, ko vienmēr - klātbūtni. Kopības sajūta ir svētku stūrakmens. Tieši to koncerta rīkotāji vēlas sniegt klausītājiem. Ne velti šim Ziemassvētku koncertam dots nosaukums "Tā skan satikšanās". Klausītāji tiksies mūzikā, neskaitāmos mājokļos visā Latvijā, tuvu un tālu.

Jau vairākus gadus Latvijas Televīzija ieraksta un pārraida labdarības fonda "Nāc līdzās!" mākslas festivāla laureātu Ziemassvētku koncertu. Tajā bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām dzied, dejo un muzicē kopā ar profesionāliem mūziķiem. Šogad Latvijas Televīzijā tapusi dokumentāla filma "Līdzās sapnim", kas būs stāsts par to, kā jaunieši fonda kopienā atrod atbalstu, viens otru un piepilda savus mērķus. Filmas idejas un scenārija autore ir Jolanta Muižniece, režisore - Zita Kaminska, bet galvenais operators - Uvis Burjāns. Filma būs skatāma pl. 16.55. Tāpat, neskatoties uz ierobežojumiem un grūtībām, arī šogad noticis labdarības koncerts "Nāc līdzās Ziemassvētkos" - tā ierakstu no Ventspils koncertzāles "Latvija" būs iespējams vērot pl. 18.20.

Klasiskās mūzikas baudītāji pl. 22.45 varēs novērtēt slaveno "Vīnes filharmoniķu" ikgadējo vasaras brīvdabas koncertu Šēnbrunnas pils parkā Austrijā. Šogad tajā piedalījās vācu tenors Jonass Kaufmanis, bet pie diriģenta pults - maestro Valērijs Gergijevs.

LTV7 programmā 25.decembrī pl. 21.05 būs īpašs pārsteigums mūziklu faniem - Endrū Loida Vēbera un Tima Raisa rokoperas "Jēzus Kristus superzvaigzne" 2018.gada skatuves uzvedums ar tādām zvaigznēm kā Džons Ledžends, Sāra Bareilis, Ēriks Grenvelds, Eliss Kūpers un citiem. Šis uzvedums saņēmis piecas "Emmy" balvas.

Pirmajos Ziemassvētkos Rīgas dievnamos skanēs svētku koncerti, kas būs skatāmi tiešsaistē, informēja Rīgas domē.

Rīgas Sv.Jāņa baznīcā šodien dziedās Jolanta Strikaite-Lapiņa, muzicēs arfiste Dārta Tisenkopfa, flautiste Ieva Pudāne un ērģelniece Ilze Reine.

Savukārt no Rīgas Sv. Pētera baznīcas tiks raidīts Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Ziemassvētku koncerts diriģenta Aleksandra Kreišmaņa vadībā.

Koncerti būs skatāmi "Facebook", papildu informācija pieejama mājaslapā "www.kultura.riga.lv".

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra sociālo tīklu kontos šodien plkst.17 būs skatāms Ziemassvētku video koncerts no Rīgas Svētā Pētera baznīcas, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Koncertā spēlēs Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris kapteiņa Aleksandra Kreišmaņa vadībā.

"Koncerts ir veidots tā, lai visā krāšņumā tiktu parādīta Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra krāsu un iespēju bagātība. Līdzās lielā orķestra skanējumam pamīšus tiks eksponēta kamermūzika tubu, mežragu, saksofonu un klarnešu kvarteta skaņās. Jāatzīmē, ka tik liela pastāvīgo kameransambļu daudzveidība viena orķestra ietvaros ir liels retums," uzsver diriģents Kreišmanis

Koncerta programmā ir iekļauti Dmitrija Šostakoviča, Džeimsa Kurnova, Jozefa Mora, Leroja Andersona, Ričarda Karpentera, Rejnaldo Hāna, Bila Holkomba un citu autoru darbi. Koncertā uzstāsies vairāki solisti.

Koncerts būs vērojams ŠEIT un ŠEIT.

Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Svētā Pētera baznīcas pārvaldi.